Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
3 éves fiamat megviseli a válás?
Semmit nem látok rajta, hogy érzelmileg hogy érinti őt a történtek.
Meg ma a még férjem korábban hozta haza a gyerekeket mind szokta mert csúnyán össze veszett az anyával. Csúnyán beszéltek, röpködtek az indulatok ez hogyan hat egy ilyen kisfiúra? Semmit nem látok rajta, de gondolom megijedhetett a kiabálásra. Na mondtam a férjemnek hogy ilyet soha többé ne tegyenek..! Tudok valahogy segíteni a kisfiamnak átvészelni ezt az időszakot?
Van egy kislányunk de ö most lesz 1éves csak.
"Amióta külön vagyunk a gyerek kiegyensúlyozottak lettek"
Hát, itt mindent lehet írni, rendszerint egyoldalú a tények sorolása , hiányzik a másik fél, nem tudjuk mi az igazság. De ha szerette a gyerekeket, és te véletlenül kaptál egy fülest, mert pofátlan voltál vele (?)-akkor megbocsáthatatlan, hogy szétszedted a kis családot.
Az anyóssal való civódás meg már nem a te ügyed.
A fő kérdésre visszatérve: IGEN, a két gyereked megviseli a válás és ezt 10 év múlva érted meg ezt.
ha megvert akkor eléggé elvetemült ember, és ha együtt maradsz vele, lesz még sok rossz napod, amit a gyerekeid még nagyobb fájdalommal fognak figyelni.
persze, megviseli őket a válás... nem is a válás, hanem, hogy apukájukat ritkábban fogják látni, hogy nem közös programok lesznek.
de még a három éves is kicsike (pláne az egy éves) ahhoz, hogy túl sokat agyaljon, emésztődjön a változásokon. fiatalon még elég gyorsan fogadja el az ember a változást.
te meg tudod könnyíteni amúgy a gyerekeknek a helyzetet, ha apjukról szeretettel és kedvesen beszélsz, ha nem engeded meg, hogy láthassák, hogy veszekedtek, ha nem éreznek meg semmit a feszültségből, ők könnyen átvészelik az egészet.
nem lesz könnyű - NEKED. neked lesz a legnehezebb, de én kitartást kívánok neked.
a gyerekeknek ebben a korban az anyjukra és az anyjuk nyújtotta biztonságra, stabilitásra van leginkább szüksége, úgyhogy legyél erős, és bátorítsd, nyújts szeretetet biztonságot, és harmóniát a kicsiknek, és akkor mindenféle lelki sérülés nélkül vészelik át az elkövetkező heteket.
nyugi, megijed a gyerek a kiabálásra, érzi is a feszültséget, viszont ha többnyire vidám és békés a hangulat, az ilyet gyorsan elfelejti.
mi párommal nagyon vidámak és kedvesek vagyunk egymással, de a múltkor kiborultam, sírtam, üvöltöttem vele a gyerek előtt. a kicsi meg se rezzent, nem volt rá befolyással az egész. mert tudta, hogy minden rendben, csak anyának rossz napja van, pont úgy, mint mikor neki a fogzás miatt nyűgis a napja. 15 hónapos amúgy. szóval én ezért gondolom, hogy azért a gyerekek még nem lesznek roncsok egy-egy eset miatt. csak hosszú távon nem szabad lelki terhet róni rájuk azáltal, hogy mi felnőttek terhet cipelünk a szívünkön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!