Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Nem bejegyzett, de hosszú...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nem bejegyzett, de hosszú élettársi kapcsolatból hogyan lehet törvényesen "elválni"? Hogy jogilag rendezett legyen minden.

Figyelt kérdés

Értem ezt a gyerekek ügyére, az anyagiakra, stb.

Pl. kell válóok, vagy olyankor mi van, ha csak az egyik fél akar válni, a másik nem?

2014. aug. 30. 22:24
 1/7 anonim ***** válasza:
79%

Külön költözök, akr meddig is voltatok együtt.

A gyermekelhelyezést kérni kell a Bíróságon, és a gyerektartást is.

Ha van közös vagyon, akkor vagyonmegosztási pert kell indítani. De ebben az esetben számlákkal kell igazolni, hogy te mit költöttél.

Csak a házasságban közös minden bevétel és kiadás, élettársi kapcsolatban ez már nem egyértelmű.

Ezért nem "csak" egy papír a házasság.

2014. aug. 30. 22:30
 2/7 A kérdező kommentje:

Köszi.

Én is tudom, hogy nem csak papír, sajnos ez sem az én döntésem volt...

2014. aug. 30. 22:32
 3/7 anonim ***** válasza:
És mennyivel bonyolultabb, ha az egyik félnek valaki más a házastársa?...
2014. aug. 30. 23:46
 4/7 anonim ***** válasza:

Mi van ? Mas a hazastarsa es elettarsi kapcsolatban el ?

Nem jobb lenne eloszor rendezni egy kapcsolatot lezarni mielott massal osszedobod a szennyest ?

2014. aug. 31. 00:44
 5/7 anonim ***** válasza:
De. Csak anyukám egy nős férfival lakik együtt 16 éve az én lakásomban, és jó lenne tudni.
2014. aug. 31. 00:53
 6/7 anonim ***** válasza:

A pasi nos volta nem oszt nem szoroz max erkolcsileg gagyi az illeto.

Szetmennek kidobjatok a szennyeset ennyi.

2014. aug. 31. 08:37
 7/7 anonim ***** válasza:
Az élettársi kapcsolatnál lényegtelen, hogy valamelyiknek van házastársa, mert köztük az életközösség nem áll fenn (tanukkal bizonyítható, hogy mással él közös háztartásban), ezért az élettársi kapcsolaban keletkezett közös vagyon kettejük között lesz elosztva.
2014. aug. 31. 08:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!