Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Válni fogok a feleségemtől, mert kibírhatatlan a viselkedése. Gyermekelhelyezésnél ezek mennyit számítanak?
Nagyon régóta nem lehet vele együtt élni, nyomozgat utánam, sokszor hisztérikusan is viselkedik, telefonomat nem egyszer elvette és elolvasta az üzeneteket, felhívta a híváslistában lévő számokat, munkahelyen nem hagy békén, szex már nincs közöttünk, féltékeny, ellenőrizni akar. Hiába a jó szó, még ha ki is békülünk egyszer, pár nap múlva minden kezdődik elölről.
Megcsalás nem történt, közös kisfiunk most fog óvodába menni, feleségem nem dolgozik és ahogy tapasztalom, nem is igazán akar.
Már nem szeretem, nem akarok vele együtt lenni, elég volt.
A gyereket válás után magamhoz akarom venni, én legalább el tudom tartani és nyugodtabb légkörben nőne fel.
Akár tanúkkal is tudom igazolni(szülők, rokonok), hogy a viselkedése régóta ilyen és emiatt romlott meg a kapcsolatunk.
Gyermekelhelyezésnél mennyi esélyem van?
Harcolj! Megéri. Bele fog telleni 2-3 évebe, de sikerülhet. A párom végig vitte, ő kapta a gyerekfelügyeletet (apa).Sok mindenen mentek át mindketten. Tény, hogy anya ivott, de nem volt bizonyítható. Elég volt az, hogy nem dolgozik, ahol fel akarta nevelni a gyereket nem volt komfort (értsd: víz az udvaron, egy darab kályha egy 3 szobás vályog házban)
Környezettanulmányt fognak végezni nálad is, nála is, mert gondolom vki költözni fog. Megfognak hallgatni mindkettőtöket orvosszakértők, ha a gyerek alkalmas rá, akkor őt is. (mi esetünkben 5 éves volt és kifaggatták)ha az anya ellenkezik (márpedig fog) 3-4 tárgyalás, plusz viheti másodfokra (nálunk is volt) Szóval. Nem kevés pénz idő és energia, de sikerülhet én szurkolok, amennyiben tényleg úgy gondolod, hogy alkalmas vagy egy gyerek felnevelésére és biztos vagy benne, hogy jobb neki az anyja nélkül (nyilván láthatási joga lesz két hetente)
Ettől függetlenül ő még lehet jó anya, és hidd el ő is harcolni fog a gyerekéért nem csak te.
Ha viszont a gyereket nem tudja etetni, nincs hol laknia akkor valószínű hogy nálad helyezik el.
Ne akard elválasztani az anyjától ha szépen neveli, foglalkozik vele, és csak kettőtök között nem működik a dolog.
Mérlegeld a dolgot, mielőtt döntesz!
11-es: mi köze van most a válaszodnak a feltett kérdésre?
A kérdés arra irányult, hogy mennyi esélye van a gyermekelhelyezési perben a férfinak?
Tipikus nő vagy...
10: Rosszul olvastad. Magyarországon nem vizsgálják, hogy kinek a hibájából ment tönkre a házasság. Az ég világon semmi jelentősége sincs.
Csak az amerikai filmekben lehet olyat látni, hogy magánnyomozót fogadnak, hogy kiderüljön, hogy megcsalja az egyik a másik felet, hogy azt majd bizonyítékként felhasználják a válásnál. Mert ott van jelentősége.
De Magyarországon ezt nem vizsgálják.
Nem kell elhinni, de így van. Majd megtudod, ha tényleg válásra kerül a sor és megkérdezel egy ügyvédet.
Nagyjából mióta ilyen a feleséged? Akkortájt kezdődött, amikor megszületett a gyerkőc, vagy ahhoz szerinted semmi köze? Nem lehet, hogy régóta nem érzi a szeretetedet és azért lett ilyen? Vannak férfiak, akik a feleségük szülése után valamiért már nem tudnak úgy nézni rá, mint azelőtt...amit én elég undorító dolognak tartok, de most nem ez a lényeg.
Ha mindenképpen válni akarsz, akkor nagyon fontos, hogy ne fenyegetőzz, maradj higgadt, felelősségteljes, és ami lehet, hogy nehéz lesz, tisztelettel bánj és beszélj a feleségeddel..úgy sokkal nagyobb az esély arra, hogy hozzád kerül a gyerek. Szerintem attól még kötelességed támogatni a feleségedet, mert igenis, valami komoly problémája van, amihez lehet, hogy szakember segítsége kéne. Nem szabad egyszerűen hisztériának felfognod, mert nem tudhatod, mi zajlik igazából a lelkében. Ő egy segítségre szoruló EMBER, és nem egyszerűen egy hisztis p***a! Tudom, hogy te nem is mondtál ilyet, szóval most nem téged akarlak szidni, csak mondom. :) És nem hiszem, hogy egy házaspár kapcsolata egy emberen múlik...valószínűleg valamit igenis tettél, amiért ilyen, csak láthatóan fogalmad sincs, hogy mit. Nem kell ehhez rossz embernek lenned! Csak sajnos nagyon különbözően gondolkodunk és ez borzasztóan megnehezítheti a kommunikációt vagy éppen a szeretet kimutatását.. Bár ha még a gyerekét is elveszed tőle, akkor aztán semmi jóra ne számíts. Egész egyszerűen nincs jogod elvenni egy anyától a gyerekét! Tudom, hogy nem csak az övé, és azt sem tudom, milyen körülmények között él az a kisfiú! Csak akkor tehetsz ilyet, ha tényleg szörnyű az otthoni környezet, és rossz hatással van a kisfiúra. Attól még, hogy nektek problémátok van egymással, a gyereketeket nem büntetheted azzal, hogy elszakítod az anyjától! Kivéve, ha az a helyzet, amit az előbb írtam.
Amúgy a gyerekről semmit nem mondtál. Ő hogy áll az anyjához? Lehet érezni, hogy esetleg hozzád vagy a feleségedhez húz jobban?? A gyerekeket ilyenkor bezzeg senki nem kérdezi meg. Pedig benne is komoly sebeket fogtok ejteni ezzel a válással! De ha hozzád helyezik el, akkor is rendszeresen találkoznia kell az anyjával! A gyerek nem a te tulajdonod, hanem egy érző lény, akinek szüksége van a szülei szeretetére! Mindkettőtökére!
Mindettől függetlenül megértelek, borzasztó helyzetben lehetsz, de ne felejtsd el, hogy a feleséged is így érez!! Akármilyen kibírhatatlan a viselkedése, valószínűleg valamilyen lelki válságban van! Ja, és azt se mondtad el, milyen anya a feleséged! És őszintén válaszolj...
Egyébként meg nyugi, van esélyed, de sokat számít, milyen anya...mert lehet, hogy veled idiótán viselkedik, de attól még a gyereketekkel lehet, hogy máshogy bánik. Nagyon remélem, hogy észhez tér, és sikerül békésen megoldanotok ezt, szóval szorítok neked, de tényleg vedd figyelembe majd a fiatok kívánságát, érzéseit is!!! Már amennyire lehetséges.
Remélem nem bántottalak meg semmivel, okoskodni meg főleg nem akarok, mert bár leírtad a helyzetedet, és nem élem át, nem tudom, min mész keresztül. Ha nem segítettem semmit, akkor bocsánat, hogy raboltam az idődet. :)
Személyes véleményem szerint én vagyok a jobb és alkalmasabb szülő (mondjuk érdekes lenne, ha nem így gondolnám), de tegyük fel, hogy a nevelési képességeink ugyanolyanok, még is felém billenti a mérleget az, hogy miatta lett ilyen a házasság és, hogy nálam anyagilag biztonságban lenne , nála nem. Maximum anyukájához tudna költözni,aki falun él , ott nincs munkalehetőség, a ház is repedezett, régi, régóta nem volt felújítva, nincsenek ott olyan körülmények, mint nálam a panelben.
Ebben az esetben kinek ítélnétek bíróként?
"Ne akard elválasztani az anyjától"
Mi ez az orbitális baromság, a BDSRSTNT!!
Egy édesapának ugyanolyan joga van a gyerekhez, és ugyanúgy fel tudja nevelni.
Gyermekelhelyezésnél az számít, hogy a gyermek nevelését ki tudja jobban biztosítani (és nem csak anyagi értelemben).
Mégis mi köze a gyereknevelésnek egyébként ahhoz, hogy ki miatt bomlik fel a házasság?
1. A házasság felbomlásáért teljesen mindegy, hogy ki felelős, ez bíróság, nem Mónika show, emiatt NEM VIZSGÁLJÁK.
2. Az anyagiakon túl fontosabb a bíróság előtt, hogy a gyerek kihez kötődik inkább. Ezt gyermekpszichológus bevonásával vizsgálják, ha vita van a gyermekelhelyezésnél, illetve környezettanulmányt végeznek. A gyermek környezetében élő felnőtteket (családtagok, pedagógusok, védőnő, gyerekorvos esetleg szomszédok) is végigkérdezik.
Arra nem válaszoltál, hogy a feleséged a gyerekkel miként bánik? A gyerek kihez kötődik jobban?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!