Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyire köti a bíróságot a szakvéleményben leírtak gyermekelhelyezésnél?
Fiam 12 éves. Nyáron kaptam kézhez a szakvéleményt!Szakvélemény engem alkalmasnak talált gyermeknevelésre. Röviden: gyermekem erősen kötődik hozzám, rajzokon engem nagyban,színesben ábrázolt, közel magához. Feleségemet kicsinek rajzolta, sőt kitért arra a szakértő, hogy sokszor satírozva lett az anya képe a rajzokon, ezt negatívan értékelte.
Gyermekemen sajnos nagyon látszódtak az elidegenítések jelei. Szakértő többször is kitért arra, hogy az anya nem nézi a gyermeke érdekét. Több mondattal is kitért arra, hogy számtalanszor a gyermeke ellen vétett amikor megtagadott láthatásokat stb. (nem ragoznám a különböző elidegenítéseket)
Gyermekem a beszélgetéskor kifejezettem utalt arra, hogy szeretne velem többet lenni, igényli a társaságomat. Egyszóval fiam és köztem abszolút pozitív kötődést mutatott ki.
A lényeg az egészben. Feleségemnél megállapította a szakértő, hogy jelenleg feleségem személyiségzavarral küzd, hangulata melankolikus,sokszor kilátástalannak véli az életét. Ennek értelmében a szakértő javasolt feleségemnek egy klinikai kezelést.
És a legvégén jött a fekete leves: a szakértő mindezek ellenére jobbnak látja ha gyermekem marad a megszokott környezetben, azaz az anyánál.
Ez csak nekem tűnik ellentmondásosnak? Vagy ez egy teljesen normális végkövetkeztetés volt?
köszönöm, én az apa vagyok.
Nem hiszem, hogy 12 éves gyermeket behívnak bíróságra. Éppen ezért volt kirendelve a szakértő.
Első te most kire értelmezted a válaszodat?
A melankolikus személyiség önmagában nem kóros. (És a mai világban az emberek 90%-a kilátástalannak érzi az életét...) A láthatás akadályozása már egy komolyabb érv, de a szakértőt ez nem befolyásolhatja, mert ő csak az asszony szellemi épségét vizsgálja. A bíróság viszont mindent egybevetve dönt majd: a szakértő véleménye csak egy dolog, a gyerek véleménye a másik (nem teljesen döntőképes egy 12 éves, de nem is döntésképtelen), az általad elmondottak a harmadik.
Egyébként hallottam már olyanról, hogy a bíróság szembement a pszichológiai szakvéleménnyel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!