Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Miért van manapság ennyi válás?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért van manapság ennyi válás?

Figyelt kérdés
2014. aug. 16. 14:50
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
66%

8: régen megjavították és üknagypapi és üknagymami szeretetben élt halálukig? Dehogy. Azért kíváncsi lennék hány rejtélyes haláleset történt mielőtt az ujjlenyomatok meg a DNS vizsgálatok használata előtt. Nem beszélve a félrekufircról.

Nem voltak őseink sem angyalok. Csecsemőgyilkosság, angyalcsinálás, erőszak.... szerintem ha visszamehetnénk az időben, akkor nagyon meglepődnénk, lehet, hogy manapság egy keményebb válás is lópikula ahhoz képest ami akkoriban ment.

2014. aug. 16. 15:50
 12/26 anonim ***** válasza:
100%

[link]

"VIII. Henrik elsősorban feleségfaló szörnyetegként híresült el, és ehhez bőven szolgáltatott alapot, hiszen élete 56 éve alatt hat asszonyt fogyasztott el. Kettőtől különvált, kettőt kivégeztetett, egy gyermekágyi lázban hunyt el, az utolsó pedig túlélte őt, így nem tudhatjuk, mi lett volna a sorsa."

Ehhez képest hogy Károly herceg félred...gott Kamillával szinte semmiség.

2014. aug. 16. 15:52
 13/26 anonim ***** válasza:
100%

Régen azt tanították a nőknek, lányoknak, hogy egy asszony köténye mindent eltakar. Nem teregetik ki a szennyest.

De milyen életük volt? Háztartásbeliként tűrni uruk (parancsolóik) minden hülyeségét. Mert szégyen volt elvált nőnek lenni. És ugyan a csóró hová is mehetett volna?

Vissza a szülőkhöz?

Ha a válás mellett döntenek, talán megvan rá az okuk.

Senki életébe nem látunk bele, hogy mi zajlik a négy fal között.

Inkább a válás, mint pokolban élni, és esetlegesen kitenni ennek a gyerekeket is.

2014. aug. 16. 16:45
 14/26 anonim ***** válasza:
66%
Ma a válások 80%-át a nők kezdeményezik,nem véletlen a férfiaknak sokkal kényelmesebb egy langyos házasságban mellette élik az életüket ahogy szeretnék.A nők régen nem tudtak lelépni,nem dolgoztak,nem volt pénzük,szégyen volt.Ma már megtehetik.
2014. aug. 16. 18:45
 15/26 anonim ***** válasza:
66%
Mert válságban vannak a hagyományos férfi és női szerepek. Megy tönkre ez az egész. De szerintem ez nem is baj. Régen se volt szerintem túl sok boldog házasság, csak akkor még szégyen volt róla beszélni.
2014. aug. 16. 23:02
 16/26 anonim ***** válasza:
14-es: pont a napokban olvastam egy cikket, hogy a házasságban élő férfiak boldogabbak, mint az egyedülálló férfiak, akkor is, ha rossz a házasságuk. A házas nők csak akkor boldogabbak az egyedülálló nőknél, ha jó a házasságuk.
2014. aug. 17. 01:13
 17/26 anonim válasza:
mert önzők az emberek és nem tudják hogy mi a sikeres házasság titka. Az a házasság a sikeres amelyik jól indul és egyre jobb lesz az évek során.
2014. aug. 18. 15:15
 18/26 spamolok válasza:
Azért van manapság ennyi válás mert az emberek elfelejtették a dolgok rendjét. Miszerint, ha elromlik valami azt nem eldobjuk, hanem megjavítjuk. A mai fiatalság gondolkozását a mesék és a filmek befolyásolják. Ezek pedig azt sugallják, ha leszbi leszel menő leszel, ha prosti leszel menő leszel és akár még sztár is lehetsz. Megmérgezik őket már fiatal korban. A becsületet és hűséget, kitartást hírből sem ismerik. (tisztelet a kivételnek). Ezért van ilyen sok válás.
2014. aug. 19. 12:18
 19/26 anonim ***** válasza:
61%
13as jól leírta. Én nemrég hallgattam meg 90éves dédit aki sírva mesélte hogy hites uràt hogy utàlta, de leélt vele egy életet,semmi boldogsága nem volt,még az intim részleteket is elmesélte, miszerint nem aludt vele együtt már ki tudja hány éve...a szívem szakadt meg hogy így élt le egy életet. Nekik nem volt választásuk, megvetés vette volna körül. Tűrni kellett és kész. Ma már adhatsz esélyt magadnak a boldogságra. És nem értek azzal egyet, hogy "mert könnyebb elválni"legtöbbünk százszor is megmagyarázza magának,hogy még érdemes kitartani,mikor már messziről látszik,hogy nem működik egy kapcsolat.
2014. aug. 19. 14:32
 20/26 Juliusz48 ***** válasza:
Ahogy látom itt a boldogsághajszolás a válások oka, pedig szerintem a egoizmus sokkal többet tesz tönkre. A szocializmus kiirtotta az erkölcsöt, aminek része volt a türelem és a kölcsönös tisztelet, és kinevelt egy csomó egoistát. Ma az egoizmus megakadályozza a partner megismerését, és a toleranciát. A házasságot csak mint éppen kellemes szórakozást tekinteni, nem vezethet tartós kapcsolathoz, mert még a megismerés elött elveszti az szerelem a varázsát. Az ilyen kepcsolatok természetesen válással végződnek.
2014. aug. 19. 16:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!