Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért van manapság nagyon sok válás?
Úgy tudom, hogy a házasságok kétharmada így végződik.
Szerintetek mi ennek az oka/okai és ki/kik általában a hibásak?
mert pl manapság a nők 1-2 év után már eljegyzést házasságot zsarolnak ki
nem várják meg h a pasi lépjen és megkérje öket
pl ez is egy indok
Szerintem azért mert sokszor az emberek úgy vágnak bele a házasságba, hogy nem ismerik sem a partnerüket, sem saját magukat eléggé ahhoz, hogy ilyen komoly döntést meghozzanak. A legfontosabb az lenne, hogy magukkal, a vágyaikkal és a céljaikkal tisztában legyenek, és úgy válasszanak partnert, hogy hasonló életcéljaik legyenek. Másrészt, olyan partnert kéne választani, akinek a rossz tulajdonságaival is tisztában van, de nem zavarja nagyon nagy mértékben. De manapság már egy csomó szintet átugranak, lásd elég sok kérdés van itt azzal kapcsolatban, hogy "fél év után eljegyzett a barátom, nem gáz? stbstb Így aztán nem csoda, ha enyni válás van. Plusz, sokan túl fiatalon, éretlenül vágnak bele, anyagi háttér nélkül. A pénztelenség ugyanúgy meg tud ölni egy kapcsolatot. Vagy nézzük csak a társfüggőséget, vannak olyan emberek akik nem bírnak meglenni egyedül, ők simán belemennek egy házasságba, csak azért mert félnek attól, hogy nem találnak jobbat/egyedül maradnak. És akkor még nem is beszéltünk azokról, akiknél becsúszott a gyerek, mert felelőtlenek voltak. Miért házasodtak össze? Mert jött a gyerek.
És végső soron, ma már semmi értéke sem az eljegyzésnek, sem a házasságnak, úgy és akkor dobsz ki valakit amikor neked jólesik. Problémamegoldás már nem erőssége az embereknek, egyszerűbb kidobni.
A 2/3 erős túlzás, nem tudom hol láttad ezt a statisztikát. Tavaly a 50% alatti százalék volt.
Ez egy ezzel foglalkozó honlapról van:
-A két legfőbb válóok a megcsalás, félrelépés, hűtlenség, illetve az alkoholizmusból eredő problémák.
-2005-ben a statisztikai adatok szerint 333 ezer elvált férfi és 491 ezer elvált nő volt Magyarországon.
-Ma minden tizedik felnőtt ember elvált a házastársától.
-Korábban 10-14 év után döntöttek válás mellett. A rendszerváltás óta ez kitolódott 20 évre.
Azzal még kiegészíteném, hogy a környezetemben több olyan válás volt, amit a távolság tett tönkre. Az egyik fél kiment külföldre dolgozni, a másik itt maradt és ezt nem bírta ki a házasságuk.
Szerintem a fő probléma az, hogy a mai világban már nem sokat számít a hűség. Legalábbis nem mindenkinek egyformán, és valószínűleg emiatt van a legtöbb válás is. A megcsalások miatt.
Én ezt a házasságban nem 1 megoldandó problémának tartom, hanem törésnek, ezért is hívják házasságtörésnek, így nekem sem lenne lelkiismeret furdalásom, ha azért válnék, mert megcsalt a férjem. Számomra azon nincs mit megjavítani, ha valaki hűtlen.
Bár köztünk sose volt ilyesmi. Annál mi sokkal jobban szeretjük egymást, hogy bárki is kísértést jelentsen.
Másrészt pedig manapság már minden hülyeségért elválnak. Nem pedig megbeszélik a dolgokat.
Részemről 3 dolgot tartok válóoknak:
megcsalás
fizikai-lelki erőszak
olyan függőség, amiből a házastárs nem AKAR kigyógyulni.
Szerintem minden mást meg lehet beszélni. A mai kapcsolatokból amúgy is sokszor hiányzik a kommunikáció. Beszélgetés helyett veszekednek, aminek semmi értelme, és elhidegüléshez is vezethet...
Én hiszem , hogy az emberek idővel belátják a hibáikat, és nem adják fel könnyen a kapcsolatukat, már amelyik menthető.
Számomra megdöbbentő volt, pl azon a társkeresőn amin a férjemet is megismertem, látni milyen fiatal elváltak vannak. 26,24, de még 21 éves lány is volt ott aki elvált.
27/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!