Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Haemorgen kérdése:
Miért van manapság nagyon sok válás?
Figyelt kérdés
Úgy tudom, hogy a házasságok kétharmada így végződik.
Szerintetek mi ennek az oka/okai és ki/kik általában a hibásak?
2013. nov. 28. 16:59
11/13 anonim válasza:
Akik írták, hogy a válás szégyen volt, nekik igazat adok. Annyival egészíteném ki, hogy a család gazdasági közösség is, és régen nem tehették meg, hogy szétmenjen, mert pl: nem dolgozott a nő, vagy egy kereset nem lett volna elég semmire.
12/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat. :)
(Azért lett kiírva, mert bár volt hasonló kérdés, de arra számítottam, hogy új nézőpontokból érkeznek válaszok, és így is lett. Erre a kérdésre nagyon nehéz választ találni, ezért legjobb, ha több nézőpontból vizsgáljuk meg.)
Szerintem azért van több válás mert az emberek és a környezetük sokat változott. Egyrészt az emberek egyéniség központúbbak lettek, másrészt a környezetük megengedő a válással kapcsolatban, régen ritkább volt, és megnézték maguknak aki ezt tette. Ráadásul maga az elköteleződés értéke is inflálódott (ld. "darab papír" kijelentések).
2013. nov. 29. 11:11
13/13 anonim válasza:
Szerintem az az oka, hogy megvaltozott az emberek gondolkodasmodja. Ehhez nagyban hozzajarul a media, ami folyamatosan azt kozvetiti, hogy: EN MEGERDEMLEM. NEKEM KIJÁR. NEKEM KELL. Egyszeruen az emberek alapbol igy kezdtek el gondolkodni, es ha valami problema van, akkor nincsenek minden erejukkel azon hogy megoldjak a problemat, hiszen ok ettol "jobbat erdemelnek", es egyszeruen lelepnek. Az emberek nem kepesek aldozatot hozni, csak folyamatosan jol akarjak erezni magukat. Emiatt nem kepesek kivarni hogy megoldodjonak a gondok. Minden azonnal kell, nem kepesek megdolgozni a hazassagert (mivel az van az agyukban, hogy a jo hazassag nekik alapbol jar). Nem kepesek engedni a masik javara, felaldozni a sajat boldogsagukat a masikert, hatalmas az egojuk..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!