Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Üdv! Megtudnák mondani, hogy manapság mennyi idő alatt
zajlik le egy elválás?
Figyelt kérdés
Gondolom, ezer hasonló kérdés van már, de sürgős lenne a válasz, meg az igazság az, hogy mobilról nem túl élvezetes végigböngészni...
Nem rólam lenne szó, hanem a szüleimről, és ennek mihamarabb véget kell vetni. Aki végigjárta már ezt az utat, legyenszíves segíteni a válaszával. Előre is köszönöm.
Végre, valami bíztató. Nagyon szépen köszönöm a segítséget. A közeljóvőben kiderül, mennyi időnkbe/szenvedésünkbe kerül majd. Mostmár tudjuk, mibe vágunk bele. Anyu fél, és én segíteni akarom őt. Így többet tudok neki mondani
2014. aug. 10. 12:25
13/29 A kérdező kommentje:
És még valami. Ha apám nem jelenik meg a tárgyalásokon? Akkor mi történik? Ha jól emlékszem -bár ez nem száz százalék-, régen már be lett adva a válás, és ő nem ment el... De akkor még kicsi voltam, nem emlékszem rá. Csak azt tudom, ami most van; terror a pokolban...
2014. aug. 10. 12:40
14/29 anonim válasza:
Ha apad a felperes, megszuntetik a pert, ha anyad a felperes, lefolytatjak
2014. aug. 10. 14:06
15/29 anonim válasza:
1. A válást nem mondják ki kötelezöen a második/harmadik tárgyaláson, tényleg tarthat évekig is.
2. A gyerekelehelyezésnél nem a gyerekek döntenek, öket csak megkérdezik, ha elmúltak 12 évesek. Viszont a legtöbb esetben figyelembe veszik az óhajukat, hacsak a bíróság szerint nem a masik félnél lenne biztosítva a megélhetésük.
3. A válópert aki indítja, az a felperes. Mennyiben ö megjelenik a tárgyalásokon, a másik fél meg nem, akkor a bíróság kimonhatja a válást a hianyo fél távollétében is. Ha a felperes nem jelenik meg, akkor az eljárász megszüntetik.
4. A vagyonmegosztás történhet külön perben is, függetlenül a válás kimondásától.
2014. aug. 10. 14:14
16/29 anonim válasza:
Ugyan miert tartana evekig? A valast kimondjak, ha nem ketto, akkor harom targyalas utan. ha valaki nem akar hazas elnni, akkor nem lehet ra kotelezni, ez ilyen egyszeru. Aki szerint nem igy van, legyen kedves reszletezni, hogy mi a csuda huzodik evekig? A vagyonmegosztas es a gyermekelhelyezes temat hagyjuk ki, mert az valoban huzodhat, de attol meg elvalasztjak a part.
2014. aug. 10. 14:20
17/29 A kérdező kommentje:
Ezek szerint ahány per, annyi időtartam... Apám nem dolgozik, ezért mondtam biztosra, hogy anyu mellett maradnánk. Kétlem, higy egy alkoholista, munkanélküli apának ítélnének minket. Igazából a lényeg az lenne, hogy a válás mihamarabb megtörténjen, a vagyonelosztási perek már szinte lényegtelen. Amúgy sincs sok mindene, meg ha kell, vigyen mindent
2014. aug. 10. 16:02
18/29 A kérdező kommentje:
Ez a legkevesebb
2014. aug. 10. 16:02
19/29 anonim válasza:
16! Amennyiben nem tudnak megegyezni, simán eltarthat évekig. És sajnos előfordul, hogy ennyire elfajuljon a helyzet.
2014. aug. 10. 16:11
20/29 anonim válasza:
De miben nem egyeznek meg? Ha az egyik válni akar, elválasztják őket. Mondom, a vagyon megosztás, meg a gyermekelhelyezes az mas kerdes. A valas maga gyors.m
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!