Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Együtt maradnátok ebben a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Együtt maradnátok ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés
Nem szeretem már a férjem, igazából már csak együtt lakunk és neveljük a gyerekeket és ennyi. Egy ágyban alszunk de már gondolkoztam, hogy különszobába megyek. Szóval semmi nincs már köztünk, úgy érzem. De nagyon szépen eljátszik a gyerekekkel, és nagyon szereti öket, és megszakadna a szívem, ha el kéne válniuk egymástól. A fiam rajong az Apjáért. Lehet így élni 30 évesen? Lehet ezt fojtani tovább?

2014. júl. 17. 07:12
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
51%

Én elválnék. Sz@rdobálás nélkül is el lehet válni szépen...Utána a gyereket gondozhatjátok ketten.

Elég rossz látni egy gyereknek ha a szülei nem szeretik egymást...idővel csak rosszabb lesz. VEszekedések, kiabálások. Kinek jó ez?

2014. júl. 17. 08:14
 12/32 anonim ***** válasza:
14%

Lehet, hogy neki ítélnék a gyerekeket, szóval ilyen kijelentést eleve ne tegyél, hogy biztosan neki kellene elszakadnia tőlük.

Ha elégedetlen vagy, menj. Őket nem kell szétválasztani.

Tipikus hisztiző nő, aki jó dolgában már nem tud mit kezdeni magával...

(És én is nő vagyok, úgy mondom ezt!)

2014. júl. 17. 08:15
 13/32 A kérdező kommentje:
Házasság = különszoba, külön élet, minden külön, csak a gyerekek közösek, ennyi. Értem. Akkor el is temethetem magam :) Próbáltam mindent! Szépen beszélgettünk a dolgokról, vacsifőzés minden de semmi se változott. Mit lehet még tenni?
2014. júl. 17. 08:19
 14/32 anonim ***** válasza:
100%
De mi ennek az oka? Miért éltek külön?
2014. júl. 17. 08:28
 15/32 anonim ***** válasza:
33%
Hat azert egy atlag pasinak szüksége van a szexre. Ha otthon nem kell neki, akkor eselyes, higy az asszonnyal van a gond -az ő szemében. Lehet hogy hiztal/fogytal/elhagyod magad/nem figyelsz ra/stb. Megkerdezted, hogy miért nincs szex? Próbáltal kezdeményezni?
2014. júl. 17. 08:36
 16/32 anonim ***** válasza:
81%

Mi a férjed álláspontja a házasságotokkal kapcsolatban? Írod, hogy beszélgettetek.

Kicsit hasonló, mint nálunk volt az exférjemmel. Ő egyszer azzal állt elém, hogy szerinte nem működik a kapcsolatunk és váljunk el. No persze én marhára megijedtem, mert akkor még szerettem. Ő sem ért hozzám, plusz sehová sem mentünk, semmit sem csináltunk együtt. Én próbálkoztam évekig (más okok miatt sem tudtam volna költözni), de ő nem akart semmit. Aztán feldolgoztam az idő múlásával. Még utána egy darabig egy házban laktunk, akkor kissé megváltozott a viselkedése, mintha az kellett volna neki, hogy én ne akarjam már az egészet. De akkor én már nem voltam belé szerelmes, már nem tudtam elképzelni vele újra. Úgyhogy szétmentünk.

Szóval fontos lenne, hogy a férjed mit mondott, amikor beszélgettetek, miért nem megy veletek nyaralni, miért nem közeledik, miért éltek úgy egymás mellett mint a lakótársak? Ő (is) válni akar?

2014. júl. 17. 09:44
 17/32 anonim ***** válasza:
Párterápiát próbáltatok már? Én azt látom a legnagyobb problémának, hogy elmondásod szerint a férjed nem akar semmi közös tevékenységben részt venni, még a gyerekekkel közösen, tehát családilag sem. Ebből kéne kimozdítani elsőként, talán egy szakember tudna még segíteni, vagy legalább tanácsot adni.
2014. júl. 17. 09:48
 18/32 anonim ***** válasza:
62%

Próbáltatok már szakemberhez fordulni? A leírásod alapján nincsenek nagy gondjaitok, csak belefásultatok a mindennapokba. Miért mentél hozzá, mit szerettél benne, ezekre emlékszel még? Valami oka csak volt, és ha alapvetően nem különbözik attól a férjed, amilyen akkor volt, akkor még van esély rá, hogy újra megtaláljátok egymást. Bocs, hogy így írom le, de ez olyan gyermeteg indok, hogy nem aggódott a torokfájásod miatt vagy nem akart veled ide-oda menni. Komolyan, ezért érdemes elválni? Gondolod, hogy a következő pasid 10 év elteltével ugyanolyan tüzesen fog szeretni, mint az elején? Nyilván a férjeddel is izgalmasabban indultak az események, de az idő telik, az érzések szelídülnek. Ha folytonosan szerelmi tűzben akarsz égni, akkor gyakorlatilag 5 évente cserélhetsz partnert, mert egyszerűen ilyen ez. A hosszú, szeretetteli kapcsolatban is meg lehet találni a szépet és jót, csak munkát kell belefektetni. Nem jönnek már olyan könnyen az izgalmas érzések, mint 16 évesen, de ez így is van jól, viharos, szenvedélyekkel teli kapcsolatban nem lehet nyugodtan gyereket nevelni.

Mindenesetre beszélj a férjeddel őszintén, mert azt mindenképp ki kell derítenetek, miért nem működik már közöttetek a szex. Ha kell, ne féljetek szakemberhez fordulni, mert a problémák maguktól nem múlnak el, és sokszor két ember közös akarata sem elég ehhez.

Első lépésként próbáld meg a gyengédséget visszacsempészni közétek. Ne egyértelműen szexuális jelleggel, de pici simogatásokkal, váratlan öleléssel, puszival jelezheted neki, hogy még szükséged van rá. Lehet, hogy őt az egész hidegen hagyja, de az is lehet, hogy hozzád hasonlóan őrlődik ő is titokban. Ezt ki kéne deríteni és tenni valamit, mert kettőtökön, azaz rajtad is áll a dolog.

2014. júl. 17. 09:48
 19/32 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy már rég félrejár, vagy egészen más jellegű gondok foglalják le.
2014. júl. 17. 10:15
 20/32 anonim ***** válasza:
Sajnos nagyon sok fiatal ismerősömnél az a gond, hogy a férj "leszokott" a szexről. Van olyan barátnőm aki nem lépett szeretővel már több éve megoldja ezt. Egy másik néhány év után ugyanilyen helyzetbe került az új férjjel. van aki megbánta, hogy elvált, van aki nem. Összeségében az általad leírtak sok házasságban gondok, és nem is működik hosszútávon a házasság. Nálad sem fog szerintem.
2014. júl. 17. 12:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!