Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tegyek hol lehet meghúzni Magát valakinek, ha hasonló szituációba kerül, mint Én?
A NANE-t tudom esetleg ajánlani, olvasd át ezt a linket.
Halkan azért megkérdezném, miért szültél neki gyermeket, ha már azelőtt is ilyen volt a helyzet. Az első ütésnél kellett volna otthagynod. Tudom, utólag könnyű okosnak lenni...
Anyaotthonokban is érdeklődhetsz, illetve sokkal konkrétabban tudnak neked segíteni pl. a helyi családsegítőben (címekkel, helyekkel) is.
Rettenetes lehet így élni és a gyerek érdekében célszerű lenne változtatnod rajta.
Ennek az első lépése szerintem az lenne, hogy mielőbb találj munkát. Munka nélkül, pénz nélkül nem tudsz hová menni, az anyaotthonok stb. is csak időleges megoldás.
Tudom, ez közhely, de MUSZÁJ jövedelemre szert tenned, hogy később esetleg a picivel együtt ketten egy kicsi albérletbe el tudjatok menni vagy betársulni egy másik kisgyerekes egyedülálló anyához, idős asszonyhoz stb.- tehát nem feltétlenül havi százezrek kellenek albérletre, főleg vidéken nem.
Meghúzni magad (ha tényleg csak pár napra akarsz ebből a pokolból kiszakadni)- még apukádéknál is lehetséges-legalább gondolkodni, mérlegelni a helyzetet, kiutat keresni, higgadtan gondolkodni lenne lehetőséged- vizet melegíteni lehet a kicsinek- CSAK ez ne tartson vissza.
Amire viszont figyelj: hatósági jelzés nélkül önkényesen ne változtasd meg a gyermeked lakhelyét, mert azzal sajnos nem jársz jól jogilag (még ha egyébként ebben a helyzetben teljesen igazad is lenne).
Kérd előtte a gyámhivatal vagy a családsegítő vagy a NANE vagy anyaotthonok segítségét- egy szociális munkás csak akad a közeletekben.
Egyedül sem lehetetlen (én is egyedülálló anya vagyok, bár más okból)- de ehhez alapvető és feltétlenül szükséges, hogy dolgozz, szépen csendben gyűjtögess, kuporgass (amit a férjed nem lát, nem tud elvenni tőled- pl. másik bankszámla, amiről nem tud és nem kérsz papír alapú értesítést stb.)- így lehet esélyed, HA te is AKAROD és teszel érte.
...félek azonban, hogy egy alkoholista mellett leélt 12 év téged is társfüggővé tett. Ha így érzed, akkor kérhetsz szaksegítséget pl. Karitász RÉV ambulancián vagy más olyan szervezetnél, ahol szenvedélybetegek hozzátartozóival is foglalkoznak.
Anyaként nekem a legnagyobb fájdalom (még a bántalmazásnál is nagyobb) az lenne, ha látnám, hogy a gyermekem ilyen szörnyű érzelmi hatásoknak lenne kitéve- ne tűrj életed végéig, ha egy mód van rá. Légy inkább okos, előre látó, dolgozz és módold ki a "lelépés" lehetőségét csendben.
Mit tennék?Nagyon nehéz tanácsot adni.Azt hogy hülye vagy,voltál gondolom tudod,nem kell még pluszban az orrod alá dörgölni.
Amit megpróbálnék,hogy keresnék munkát,akármilyet,takarítás,utcaseprés,telefonálgatós,a gyereket bölcsibe,oviba adnám,és költöznék,ha kell társbérlőként vagy valahol egy szobát kivenni,addig meghúznám magam,hogy ne nagyon tudjon mibe belekötni.
Ha nagyon gáz a helyzet akkor anyaotthon.
"Az elején azt hittem megváltozik, de már tudom, hogy nem.Sokszor megütött és mindennap úgy beszél velem,mint más a kutyájával sem.Mikor megismertem ivott aztán megvert."
Es te ennek ellenere kapcsolatban maradtal vele, raadasul hozzamentel, es meg szultel is. Hogy te mekkora hulye no vagy, gondolom, nem kell ecsetelni.
Valj el, es keress egy rendes ferfit helyette.
Es addig is a szuleidhez menj, akarmennyire nehez ott. Abba meg egy gyerek se rokkant bele, hogy lavorban furdott, abba igen, hogy agressziv apa mellett nott fel.
Kerdezo, megsertodhetsz, de sajnos akkor is hulyeseget csinaltal, amikor hozzamentel ehheza ferfihez.
Vagy felnyithatod a szemed, es cselekszel. Jelenleg te is veszelyezteted a gyereked azzal, hogy meg mindig az apjaval el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!