Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mi a jobb a gyereknek?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi a jobb a gyereknek?

Figyelt kérdés
Párommal 8 éve vagyunk együtt,van egy 2,5 éves gyerekünk. Sajna amióta megszületett egyre jobban megy tönkre a kapcsolatunk. Mára odáig jutottunk hogy nincs nap h ne veszekedjünk. Legnagyobb problémám igazából az hogy nincs köztünk testi kapcsolat (bent volt szülésnél és nála ez úgy tűnik ezt váltotta ki felém) csak ritkán ami olyan hogy 5 perc na mindegy..sokat hazudozik is,apró dolgokban (vagyis kinek milyen ez),a lényeg h azt szűröm le belőle hogy csak a gyerek miatt van még velem meg hogy nincs hova mennie úgymond. Bár elég könnyen dobálózik olyan mondatokkal hogy ő nem fizet semmit a gyerek után meg hogy csinál másnak,bár ezt sztem csak a harag mondja,de akkor is..ilyet egy anya nem mondana.. Talán erre mondják azt hogy az apa "csak apa".. :( De vannak napok amikor már azt szeretném menjen el,de aztán van hogy nem tudom mi lenne nélküle.. Hozzáteszem,de gondolom ez kiderült akárhányszor próbáltam beszélni vele én hülye vagyok..ez amire lehet vele jutni.. úgy megbeszélni vele nem lehet semmit!!! Valaki hasonló helyzetben?

#válás #mi jobb a gyereknek
2014. júl. 8. 08:01
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Mi is hasonló helyzetben voltunk. A gyerek születése után nagyon megromlott a viszonyunk. Míg én éjjel-nappal a gyerek körül ugráltam, bevallom elhagytam magam és a fáradtságtól nagyon ingerült voltam. A férjem meg nehezen viselte, hogy "második" helyre szorult és az ő igényei már nem fontosak. Állandóan azt hangoztatta, hol vagyok én ebben a családban...ami akár érthető is lett volna, csak én meg a hasfájós/fogfájós/nehezen alvós babámmal próbáltam túlélni a napokat, egyszerűen nem volt erőm/kedvem foglalkozni a problémáival.

A kapcsolatunk szépen lassan, szinte észrevétlenül romlott meg, egészen a napi szintű veszekedésekig jutottunk. A végén már a válás szó is sokszor előkerült.

Nálunk az segített túl az egészen, hogy MINDKETTEN MEG AKARTUK OLDANI a problémát. Mert úgy nem működik, hogy csak az egyik panaszkodik a másik meg nem hallgatja meg. Nincs is értelme másként csinálni, mert akármit érsz is el, a másik nem hisz benne hanem csak lenyomod a torkán az akaratodat. Le kell ülni és megmondnai, hogy "azt akarod, hogy elváljunk és a gyerekünk csonka családban nőjjön fel? Egyedül akarsz maradni majd újra keresni az igazit? Hogy várd vajon felhív-e, vajon őszinte-e, vajon komolyan gondolja-e, vajon szereti-e a gyerekem? És közben meg a gyereket ide-oda passzolgatni? Ha nem, akkor le KELL ülni és KÖZÖSEN megoldást találni."

Nálunk a párom hajlandó volt elmenni szakemberhez, hogy kibeszélje magából a problémáját és helyretegye magában az apaságot. De nem igazán jött be neki. Aztán azt a "módszert" találta ki, hogy találkozgat a haverjaival és ha látja mások problémás életét (szakítok/összejövök, elválok, ráncigálom a gyereket stb) rájön, hogy nekünk mennyire jó életünk is van. Harmadsorban pedig templomba kezdett járni, hogy ott tegye rendbe a gondolatait.

Én pedig az oldalamról jobban összekaptam magam, feladtam az "anyatigris" nevelési elveimből, a párommal többet foglalkoztam stb.

Szóval mindketten igyekeztünk a magunk hibáin javítani. Hatalmas dolog beismerni a hibáinkat és akarni változtatni rajta, sokszor nem is ment a viták alatt és csak annyit mondtunk "most nem tudok rá válaszolni, elgondolkodom rajta" és csak napokkal később mondtuk, hogy igazad van, változtatni fogok.

Emellett igyekeztünk szabályok közé szorítani a vitákat, bár nehéz betartani őket, de ez ment meg attól, hogy elkanyarodjon és veszekedésbe menjen át.

Egyébként az első lépésként csak egy-egy apró problémát oldjunk meg (én leoltom a villanyt-te pedig becsukod a szekrényajtókat) és aztán szépen lassan többet/nagyobbat is.

Hát kb fél év kellett a komolyabb javuláshoz. Mára már ott tartunk, hogy a mindennapok jók, most el kell kezdenünk újra megtalálnunk egymást, "élvezni" a másik társaságát, programokat csinálni és "feléleszteni a tüzet" úgymond.

Hatalmas munka, de csak így van értelme!

Sok sikert!

2014. júl. 8. 09:24
 12/16 anonim ***** válasza:

Van olyan gyerekem,akinek bent voltam a születésekor, bennem semmi ellenérzése nem váltott ki, sőt!

Sokat hazudozik, - mindegy miben: piros lap.

Azért van veled, mert, ahogy írod: nincs hova mennie.

Ha semmi pozitív, vagy javító dologra nem hajlandó, adj neki 2 hetet, hogy boldoguljon máshol. Ennek se értelme, se jövője.

2014. júl. 8. 15:16
 13/16 anonim ***** válasza:

"bennem semmi ellenérzése nem váltott ki"

Minden ember, minden helyzet más és más -

2014. júl. 8. 15:23
 14/16 anonim ***** válasza:
Ha képtelenek vagytok helyrehozni a kapcsolatot (pszichológus, párterápia?), akkor váljatok el. Egy gyerek sokkal boldogabb két külön élő, de nem stresszes, veszekedő szülővel, mint egy minden nap egymás torkának ugró, de együtt élő szülőpárral.
2014. júl. 8. 19:04
 15/16 anonim ***** válasza:
ugyanez a helyzet :(((
2014. júl. 10. 21:39
 16/16 anonim ***** válasza:
Éretlenek, én azóta érzem magam teljes értékű férfinak, mióta van gyerekem. Nagy változás volt, az tény.
2014. júl. 10. 21:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!