Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Szerintetek mennyi járna?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek mennyi járna?

Figyelt kérdés
Házasságkötés előtt volt egy felújítandó házam,erre férjemmel 3.5mft hitelt vettünk fel. Koszorút,új tetőt,utólagos alapozást,gáz bekötést,és belső felújítást végeztünk a házon.Most válni készülünk,férjem tulajdonrész kér a házamból a felújítás miatt.Szerintetek mennyit kéne adnom neki?Ő 50-50%-ot akar.Szerintem ez nem reális,hisz nekem volt telkem,egy ház,még ha csak a csupasz falak maradtak is a felújítás miatt,de szerintem ez miatt nekem több járna mit 50%.A felújítás is felesben volt.Ti mennyi %-ot adnátok?
2014. jún. 30. 20:14
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
a hámfél milla jelenkori reálértékének felét, százalékban.
2014. jún. 30. 20:18
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Biztos nem adnék tulajdonrészt, kapna 1.7 millió forintot és hali.
2014. jún. 30. 20:21
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Mennyit ert akkor az egész?

Tulajdonrézst nem adnék, inkább felvennek hitet, hogy kifizessem

Igazából annyi jár neki, amennyit az ingatlan értéke növekedett a 3,5 millió felével

2014. jún. 30. 21:08
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem úgy lenne igazságos, és szerintem a törvény is hasonlóan szól, hogy:

- az ingatlan eredeti állapotának venni a mai értékét (tehát felújítandó ház azzal a telekkel együtt mennyiért lenne ma eladható), legyen ez most 7 millió forint

- megnézni, mennyit ér jelenleg az ingatlan, ez a példa kedvéért legyen most 12 millió forint

- a kettő értékének a különbözetének a felét tartanám igazságosnak, ami jelenleg 2,5 millió forint lenne

Hogy miért? Mert a felvett hitel mellett sok egyéb tényező is hozzájárult az értéknövekedéshez, ami nem pénzben kifejezhető, gondolok itt a saját kétkezi munkára, esetleg az ő szülei által végzett munkára, tőlük kapott ajándékra stb. Igazságtalan lenne, ha az ingatlan értéknövekedése egyedül a te hasznod lenne, s a férjed csak a rá költött tényleges pénzösszeg felét kapná meg, ezért én így csinálnám. Remélem, segítettem. :)

2014. jún. 30. 22:49
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

A férjed nagyon baleknak néz téged.

A felújítás miatti értéknövekedés fele az övé.

2014. júl. 1. 00:14
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

A ház reálértéknövekedésének a felét.

Ha ki tudod fizetni KP vagy más értéktárgyban, kifizetheted, nem muszáj a házból adni tulajdonrészt, ha egyszer van más is, pl. autó, értékpapír.

2014. júl. 1. 00:47
 7/11 anonim ***** válasza:
34%
3.5 mft.ot adj neki, ne többet. Mivel a felvett hitel dupláját fizettétek ki gondolom, mind mindenki más, az 7 millió forint, ennek a fele részét illeti a férjed, mert közösen fizettétek.
2014. júl. 1. 10:35
 8/11 anonim ***** válasza:
Nyilván a 3.5mft az hitellel nem ennyi, hanem sokkal több, számold ki, hogy összesen mennyiben állt meg a hitel visszafizetése és annak a felét fizesd ki neki. Ha perre megy akkor is annyit ítélnek meg neki.
2014. júl. 1. 10:38
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
A házra konkrétan 1.7 millió forintot költött, ennek a reálnövekedésével nőtt értéket fizetném vissza, és mivel az ingatlanok értéke csökkent, így még jól is jár. A teljes hitelt még a bíróság sem ítélné meg. Ha vettek volna egy hiteles kocsit, amit kifizettek volna és válnak, akkor ha a férj vinné a kocsit, neki se az autó értékének a felét, hanem a kifizetett hitel felét kéne fizetnie? Ez nem így van.
2014. júl. 1. 13:00
 10/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.Sajna a hitel még nincs kifizetve,van még 16 év belőle.:-(
2014. júl. 1. 19:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!