Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A férjem úgy döntött,10 év után el akar válni, mert véletlenül teherbe estem. Valamilyen jogi úton követelheti hogy vetessem el a babát?
A válaszokhoz tudni kell néhány részletet is. Szóval 30 évesek vagyunk mindketten. Soha egyikünk sem szeretett volna gyereket, megbeszéltük. Tehát mindketten saját akaratunkból döntöttünk így. Senkire nem volt rákényszerítve semmi.
Fogamzásgátlóval védekeztem. Visszanéztem többször is, és minden tablettát bevettem amit kellett..., nem szedtem semmilyen más gyógyszert, nem hánytam, hasmenésem sem volt, semmi ilyesmi. Mégis teherbe estem. Néhány napja tudtam meg, terhességi tesztből. Amióta tudom....valami megváltozott. Nagyon szeretném megtartani a babát, akár egyedül is.
A férjem úgy döntött válik. Ami nagyon fáj, nem tagadom...percenként elkap a sírás kb, bár megértem, mert nem ezt beszéltük meg annak idején. Azt mondta (kiabált velem), hogy joga van beleszólni, el kell vetetnem a kicsit, mert ő nem akarja...
Létezik ilyesmi?
Nem akarok se gyerektartást, se azt hogy látogassa, semmit, csak szeretném a kicsimet megtartani.
"Egyébként meg ha ennyire ellene van a gyereknek mindenképpen a férj, akkor miért nem köttette el magát? "
Tök jogos!!!
27.
Mivel nem akartunk gyereket, nem terveztünk gyereket, ő is védekezhetett volna velem együtt, de neki kényelmesebb volt így. És semmilyen módszer, praktika, eszköz nem 100%. Ezzel ő is tisztában volt. Mégsem védekezett a maga részéről.
Egyébként pedig ha megbeszélten azért védekezik ő is, hogy ne legyen baba, akkor nyilván nem gondolom azt hogy megcsal. Ha pedig amúgy megteszi... legalább betegséget nem ad át óvszerben...
30!
Ti óvszerrel védekeztek, a kérdezőek meg tablettánal. Az egyik kedves valaszolo szerint a tabletta MELLE kellett volna meg pluszban az óvszer.
Most ezt legkomolyabban irom.Ezek után én magam adnám be a válópert.
Mi az hogy kényszeritene az abortuszra.Ha annyira nem akart gyereket akkor kötette volna el magát.Nem tudta hogy semmi nem 100%os,hogy benne van a pakliban hogy terhes leszel?
Nem tudom de én undorodnék egy ilyen embertől aki önhibámon kivül orditozik vele meg fenyeget.
Kedves Kérdező!
Nagyon sajnálom, hogy ilyen helyzetbe kerültél. Nem azt a részét, hogy teherbe estél, hanem azt, ahogy erre a véletlenre a férjed reagált. A baba megtartása életed legjobb döntése lesz, ebben biztos vagyok. Szerintem ha a végén mérlegre teszed a házasságodat gyerek nélkül, vagy a gyerekedet házasság nélkül, az utóbbinak fogsz jobban örülni. Külön öröm, hogy egyedül is meg tudsz neki adni mindent, és nem lesz rossz sora a kicsinek. Sok erőt, kitartást és sok boldogságot kívánok hozzá. Most próbálj meg megnyugodni, nem tesz jót a babának, ha ennyire ideges vagy.
A gyerektartás tekintetében egyetértek a külön számlával. A picinek ez jár, tedd félre, fektesd be, és ha nagykorú lesz, biztosan jól jön neki ez a pénz az elinduláshoz.
Akik azzal kardoskodnak, hogy apát becsapták, ő járt a legrosszabbul azok szerintem nagyot tévednek. Nem fair minden felelősséget a nőre hárítani, a férfi meg mossa kezeit. Elhiszem, hogy nem kényelmes az óvszer, megértem, ha nem akarta használni. De ha ő biztos benne, hogy egyáltalán nem akar gyereket, akkor sterilizáltassa magát, és meg van oldva a probléma. Garantáltan nem történik baleset. A baba összehozásához két ember kellett, és ő volt az egyik.
Na de várd ki a végét kedves kérdező.
Még csak egy pozitív teszted van. Van az a mondás: egy nő akkor válik anyává amikor terhes lesz, egy férfi akkor válik apává amikor a kezébe foghatja gyermekét.
Ő nem érzi még azt amit te érzel, 9 hónap hosszú idő, addig bármi történhet. Ez volt most az első reakciója. Átfogja magában többször gondolni, esetleg másokkal megbeszélni. És majd akkor higgadtan és nyugodtan üljetek le és beszéljétek meg hogyan tovább.
Én azt se értem, hogy a meg szeretném tartani a babát dologból, ő hogy jutott el oda, hogy én pénzzel akarom lehúzni őt. Valamivel az előtt kezdtem el dolgozni, hogy megismerkedtünk, mellette akkor még iskolába is jártam.
Végig a házasságunk alatt dolgoztam, (ugyanazon a munkahelyen), sosem volt gond a pénzzel. Saját magamat és a gyereket is simán el tudom tartani a fizetésemből. Soha nem volt olyan , hogy kölcsönkértem tőle valamire... mindig mindent amit én akartam, a saját fizetésemből vettem amellett hogy a rezsi és a kaja felét fizettem, plusz félretettem. Szóval nem értem ezt a pénz dolgot sem a részéről...
Sajnálom, de ha a párodnak ennyire a pénz körül forog az élete, akkor még jobb is, hogy ez kiderült. Én ezek után nem tudnék felnézni rá. Az is fura, hogy eddig mindig mindent magadnak teremtettél elő. Egyrészt jó dolog, hogy nem függsz senkitől, de azért egy család nem így működik. Lesznek olyan időszakok, amikor te is szorulhatsz a férjed (akár anyagi) támogatására is, és fordulhat is a kocka. Mi lenne, történne veled mondjuk egy baleset, és egy jó ideig nem tudnád eltartani magad. Akkor is csak azt a részt látná, hogy pénzbe kerül a felépülésed meg addig is el kell tartania?
Egy percig se bánd, hogy ez a probléma most előjött. Szerintem még épp időben. Megértem, hogy most padlón vagy, de ha kezedbe fogod a picit, mindenért kárpótol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!