Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kié lesz a ház?
Feleségemmel elválunk,van 2 nyaralónk,egy kertes házunk és egy üres telkünk.A házat és telket házasság előtt vettem,a nyaralókat utána.Mindent én vettem.A feleségem 14 év házasság alatt nem dolgozott.Most meg jön hogy a fele az övé.Felajánlottam hogy megkapja a 2 nyaralót,értékük 45 millió Ft,a ház és a telek az enyém,értékük 55 millió Ft.
Persze neki ez nem elég,most belőlem akar meggazdagodni.
Mit tudok tenni?Ha a fiamra íratnám a házat,mint örökség,akkor nem kellene eladni?
Mi számít különvagyonnak?
A Családjogi törvény 28. § (1) szerint a házastárs különvagyonához tartozik:
a házasságkötéskor megvolt vagyontárgy,
a házasság fennállása alatt öröklés jogcímén szerzett vagy ajándékba kapott vagyontárgy,
a személyes használatra szolgáló és szokásos mértékű, illetőleg mennyiségű vagyontárgy,
a különvagyon értékén szerzett vagyontárgy.
Az a különvagyonhoz tartozó tárgy, amely a mindennapi közös életvitelt szolgáló, valamint a szokásos mértékű berendezési és felszerelési tárgy helyébe lép, 15 évi házassági együttélés után közös vagyonná válik.
Közös vagyon a különvagyonnak az a haszna is, amely a házassági életközösség fennállása alatt keletkezett, levonva ebből a vagyonkezelés és fenntartás költségeit. Közös vagyon továbbá a feltalálót, újítót, a szerzőt és más szellemi alkotást létrehozó személyt a házassági életközösség fennállása alatt megillető esedékes díj.
Ha a googleba beírod, hogy: válás vagyonmegosztás, ki fog dobni egy csomó oldalt.
9:
1)
Google: Ptk. válás vagyonmegosztás
2)
Bármelyik jogi felsőoktatási intézmény első osztályos tankönyvét szerezd be! Esetleg ülj be a BME-re polgárjog órára, ahol jogi alapokat tanítanak fél éven át minden jogág lemegy!
3) Vagy menj el egy jogi tanácsadásra ingyen vagy 5 E Ft-ért!
4) Épp itt az ideje ennyi idős korodra bepótold a fele ennyi idős embert megillető általános műveltséget...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!