Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Kié lesz a ház?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kié lesz a ház?

Figyelt kérdés

Feleségemmel elválunk,van 2 nyaralónk,egy kertes házunk és egy üres telkünk.A házat és telket házasság előtt vettem,a nyaralókat utána.Mindent én vettem.A feleségem 14 év házasság alatt nem dolgozott.Most meg jön hogy a fele az övé.Felajánlottam hogy megkapja a 2 nyaralót,értékük 45 millió Ft,a ház és a telek az enyém,értékük 55 millió Ft.

Persze neki ez nem elég,most belőlem akar meggazdagodni.

Mit tudok tenni?Ha a fiamra íratnám a házat,mint örökség,akkor nem kellene eladni?

2014. jún. 19. 01:34
1 2
 11/13 Ditta323 ***** válasza:

Mi számít különvagyonnak?

A Családjogi törvény 28. § (1) szerint a házastárs különvagyonához tartozik:

a házasságkötéskor megvolt vagyontárgy,

a házasság fennállása alatt öröklés jogcímén szerzett vagy ajándékba kapott vagyontárgy,

a személyes használatra szolgáló és szokásos mértékű, illetőleg mennyiségű vagyontárgy,

a különvagyon értékén szerzett vagyontárgy.

Az a különvagyonhoz tartozó tárgy, amely a mindennapi közös életvitelt szolgáló, valamint a szokásos mértékű berendezési és felszerelési tárgy helyébe lép, 15 évi házassági együttélés után közös vagyonná válik.

Közös vagyon a különvagyonnak az a haszna is, amely a házassági életközösség fennállása alatt keletkezett, levonva ebből a vagyonkezelés és fenntartás költségeit. Közös vagyon továbbá a feltalálót, újítót, a szerzőt és más szellemi alkotást létrehozó személyt a házassági életközösség fennállása alatt megillető esedékes díj.

[link]

Ha a googleba beírod, hogy: válás vagyonmegosztás, ki fog dobni egy csomó oldalt.

2014. jún. 19. 18:48
 12/13 anonim ***** válasza:

9:

1)

Google: Ptk. válás vagyonmegosztás

2)

Bármelyik jogi felsőoktatási intézmény első osztályos tankönyvét szerezd be! Esetleg ülj be a BME-re polgárjog órára, ahol jogi alapokat tanítanak fél éven át minden jogág lemegy!

3) Vagy menj el egy jogi tanácsadásra ingyen vagy 5 E Ft-ért!

4) Épp itt az ideje ennyi idős korodra bepótold a fele ennyi idős embert megillető általános műveltséget...

2014. jún. 19. 23:57
 13/13 anonim válasza:
ezek a nők ingyenélők.amugy nem hiszem hogy 100 milió forintod volt mindenre
2017. júl. 19. 11:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!