Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kié lesz a ház?
Feleségemmel elválunk,van 2 nyaralónk,egy kertes házunk és egy üres telkünk.A házat és telket házasság előtt vettem,a nyaralókat utána.Mindent én vettem.A feleségem 14 év házasság alatt nem dolgozott.Most meg jön hogy a fele az övé.Felajánlottam hogy megkapja a 2 nyaralót,értékük 45 millió Ft,a ház és a telek az enyém,értékük 55 millió Ft.
Persze neki ez nem elég,most belőlem akar meggazdagodni.
Mit tudok tenni?Ha a fiamra íratnám a házat,mint örökség,akkor nem kellene eladni?
A ház és telek a tied. A két nyaraló közös. Nincs olyan, hogy te vetted, mert vagyonközösség van. A nem dolgozás sem számít, hiszen közös döntésetek volt, 14 évig neked is megfelelt.
A nejedet a két nyaraló értékének a fele illeti.
A házból csak akkor részesül valamelyest, ha történt a házasság alatt egy nagyobb felújítás.
A házzal azt csinálsz, amit akarsz, a nyaralót most nem írathatod senkire, mert egyrészt közös, másrészt nyilvánvaló vagyonmentés, amit a bíróság nem fog díjazni.
Ahogy már előttem is írták csak a házasság alatt szerzett vagyon a közös. Ha volt felújítás a házon akkor annak az összegnek az x%-a.
De egy ügyvéd sokkal jobban el tudja mondani ezeket a dolgokat.
Ezt kitudná nekem valaki másolni ide hogy a házasság előtti vagyon az enyém?
Köszönöm
Ami a házasság előtt a tiéd volt, az csak akkor lehet közös, ha a felét a nejedre írattad.
A házasság alatt is szerezhetsz különvagyont, ajándék vagy örökség útján.
Tehát ha volt egy házad házasság előtt és nem írattad a nejed nevére, akkor az akkoris a tiéd, ha 50 évig voltatot házasok. Tulajdonjoga soha nem lesz.
Amit igényelhet, az a felújítási, átalakítási költségek fele, feltéve hogy volt ilyen.
Az ingatlanok tulajdoni lapjait feltétlenül szerezd be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!