Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mit tudok még tenni? Válás,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tudok még tenni? Válás, vagyoni viszonyok, gyermekelhelyezés.

Figyelt kérdés

Szeretnék tanácsot kérni, aki tud érdemben segíteni, az tegye meg! Előre is köszönöm!

Férjemmel már 1 éve húzódik a válóperünk. A lakásra, amiben laktunk (a férjem szüleinek a lakása), hitelt vettünk fel (a férjemnek elég jelentős tartozása volt az előző házasságából), 2007 óta én is fizettem egészen 2013 júliusáig. Eljöttem a lakásból, de mivel a szülei is ott laknak, közölték, hogy semmi jogom ott maradni, én ott egy senkiházi vagyok. Értelemszerű volt, hogy nekem kell elhordanom magam onnét, hiszen a lakás az övék.

Viszont van egy férjemmel közös kiskorú gyermekünk, akit elszakítottak tőlem, nem engedték, hogy magammal vigyem. Férjem és szülei összefogtak ellenem teljesen. Mai napig hiába küzdök, nem vihetem el, hogy én neveljem. Így azt teszem, hogy általában minden nap megyek a gyerekemhez anyósékhoz, és vele vagyok 3-4 órát, majd tőle megyek dolgozni. Utálkoznak, fenyegetnek, de én úgy vagyok vele, hogy ha megvernek, akkor sem tudnak végleg elszakítani a gyerekemtől. Ők azon dolgoznak férjemmel együtt, hogy a gyerekmetől örökre elszakítsanak, és csak 2 hetente lássam hétvégén.

Nem igazán akarom elfogadni, hogy szerintük nekem semmi jogom nincs. Úgy gondolom, hogy arra a lakásra én is jelentős összegeket költöttem 2007-2013 között, nem hiszem, hogy ezek a pénzek csak úgy semmibe vesznek, ha válásra kerül a sor. Vagy esetleg létezik olyan, hogy az általam befizetett összeg arányában jogosult lennék a lakásból egy bizonyos részre? Vagy esetleg igényt tarthatnék valamennyi összegre?

Nem vagyok anyagias. A válás beadásakor közöltem a férjemmel, hogy nekem nem kellenek a bútorai meg semmilyen ingó dolog, amit a 8 éves kapcsolatunk alatt közösen szereztünk vagy ajándékba kaptam tőle, hanem nekem csak a Gyerekem kell.

A helyzet most mégis az, hogy még a Gyerekem sem lehet velem. Mit tegyek? Már fogalmam sincs, annyi mindent próbáltam már: gyermekjólétishez mentem, családgondozóhoz jártam, hogy segítsen valahogyan békésen megegyezni az apukával, hogy a kislányomat adja oda nekem. Apuka egyik megbeszélésre sem jött el. Oda nem akarok lesüllyedni, hogy ellopkodom a GYerekemet, mert ők visszalopnák azonnal. Ennek az egész hercehurcának a kislányom látná kárát, nagyon megviselné. Inkább hallgatok és gyötrődök, csak hogy legalább naponta 2-3 órára lássam, vele lehessek. Türelmes vagyok, még bírom, de egyre nehezebb. Tavaly júl.26. óta megy ez, idén talán ősszel lesz ítélet...

2014. jún. 17. 15:33
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
??? A gyereket el kell hogy helyezték valahol? Kinél helyezték el? a vagyonmegosztás 5 év után feleződik házasok esetén tökmindegy ki mennyit rakott bele. A nálad van elhelyezve a gyerek és úgy vitte el és nevelik el, rég fel kellett volna jelenteni, alap esetben mindig az anyánál van a gyerek!
2014. jún. 17. 16:22
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Azt javaslom, ne hagyd magad. A végsőkig harcolj a gyermekedért és azért, hogy nálad helyezze el a bíróság. Bízom benne, hogy megvannak hozzá a feltételeid, hiszen erről semmit nem írtál.

Ami a volt anyósodék házára költött pénzt és a hiteltörlesztést illeti, a közös ráfordításnak, ill. a ráfordítással elért értéknövekedésnek a fele téged illet. Ne tulajdonrészt kérj, azzal nem mész semmire, hiszen nincs értelme annak, hogy velük egy fedél alatt lakj. Pénzbeli megváltást kérj a bíróságtól és ne fogadj el 20-30.000 forintos havi törlesztést. Az ügyvéded álljon a sarkára, hiszen azért fizeted!

2014. jún. 17. 16:26
 3/15 A kérdező kommentje:

Az első hozzászólónak írom:

Nincs elhelyezve a gyermek még senkinél sem. A bírónő azt mondta, hogy a válás kimondásához a gyermeket el kell helyezni és a vagyoni viszonyokat kell rendezni. A vagyoni rész nem volt komoly, mert minden tárgyról, ajándékról lemondtam. A gyermekelhelyezési része a nagyon-nagyon nehéz, mert anyós-após és a férjem nem engedik, hogy elhozzam és velem élhessen.

2014. jún. 17. 17:06
 4/15 anonim ***** válasza:
Amíg nincs gyerekelhelyezésben ítélet akkor hozod-viszed amikor akarod. Hívj rendőrt, ha nem adják oda!
2014. jún. 17. 17:12
 5/15 A kérdező kommentje:

A második válaszolónak írom:

Nincs ügyvédem. Nem tudom megfizetni. A lakáskörülményeim tavaly aug. elejétől vannak rendezve, akkor tudtam albérletbe költözni. Van rendes állásom, nem túl fényes fizetésem. Van élettársam, akivel közösen béreljük a lakást, neki is rendes állása van rendes fizetéssel. Sajnos nekem a múltamban vannak pszichés problémák. 2004-ben lettem először depressziós súlyosan, 1 év alatt meggyógyultam, gyógyszermentesen éltem egészen 2010 októberig. Szülés után depressziós lettem, majd pszichotikus, kaptam a dögerős gyógyszereket, feküdtem 2 hónapot pszichiátrián. Aztán mikor onnét kijöttem, kerestem egy normális orvost, aki jelenleg is az orvosom és szinten tartjuk a stabil állapotomat. Csak akkor kell mennem hozzá, ha gond van. Erre nem volt szükség már több, mint 1 éve. Viszont a gyógyszereket rendszeresen szednem kell. De el tudom látni a gyerekemet, a háztartási teendőket, a munkahelyemen is jól teljesítek. Anyósomék és férjem erre is rámentek, férjem az összes pszichiátriai kezelési lapomat beadta a bíróságra. Úgyhogy most elmeorvos is meg fog vizsgálni, illetve pszichiátriai szakvéleményt is kell beszereznem majd az állapotomról. Nagyon nehéz ez az egész helyzet :/ Természetesen nem adom fel, de kegyetlen így élni, hogy nem lehet velem a gyerekem...

2014. jún. 17. 17:13
 6/15 A kérdező kommentje:

A negyedik válaszolónak írom:

Apósom előtt még tavaly novemberben közöltem, hogy hívom a rendőrséget, ha nem enged be a lakásba, hogy lássam a gyerekemet. Még neki állt feljebb és most a rendőrségen fel akar jelenteni. (bár ha eddig nem tette, nem hiszem, hogy meg fogja tenni, de én nem bízom benne...). A férjem folyamatosan arra kötelez, hogy az időpontokat mindig előre egyeztessem velük, illetve ha megyek érte, meg kell mondanom előre, hogy hova viszem. Ha véletlenül nem úgy alakul, hogy tudjam vinni időre, hanem mondjuk csak pár óra múlva, akkor rögtön a képembe vágja, hogy mai napig nem működik, hogy előre megbeszéljem vele a dolgokat, stb... már ezerszer megírtam neki, hogy nincs semmi, ami alapján arra kötelezhet engem, hogy ekkor és ekkor időre vigyem a gyereket és mondjam meg, hogy hova viszem. Nem érti meg, nem fogja fel. Fenyegetőzik, akárcsak az apja. A rendőrségi hercehurcára a kislányom menne rá lelkileg... akkor inkább szenvedek és nyelek én!

2014. jún. 17. 17:17
 7/15 anonim ***** válasza:
Nagyon sajnállak! :( A férjed hogy élhet vissza ezzel hogy beteg voltál?
2014. jún. 17. 17:28
 8/15 A kérdező kommentje:

Utolsó válaszolónak:

Nem tudom, miért teszi. Lehet, hogy így áll bosszút, amiért elmenekültem a lelki terrorja meg a kisajátítani akarása elől, és találtam magamnak egy normális társat.

2014. jún. 17. 17:31
 9/15 anonim ***** válasza:

" vagyonmegosztás 5 év után feleződik házasok esetén tökmindegy ki mennyit rakott bele. "

Minek kell ekkora baromságokat írni. Házasság előtti vagyon még 100 év házasság alatt sem lesz közös.

Fogadj egy ügyvédet és bíz benne, hogy neked ítélik más igazán nem tudsz tenni.

2014. jún. 17. 17:35
 10/15 A kérdező kommentje:

A 9. hozzászólónak:

Ahogy halad előre az idő, én is egyre inkább úgy érzem, hogy nem tudok mást tenni, mint harcolni tovább és bízni...

2014. jún. 17. 17:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!