Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha a gyerekfelügyeleti jog a nejemé, akkor az összes gyerek körüli teendő az ő kötelessége?
Ne értsétek félre, nem arról van szó, hogy nem akarok törődni a lányommal. Kéthetente egy hétvége az enyém, és minden óvodai, illetve később iskolai szünet fele. Ami szörnyen kevés, és igazságtalannak tartom.
Viszont az exnejem elvárja, hogy minden reggel én vigyem oviba a gyereket, emiatt 5kor kell kelnem, pedig ő 300 méterre lakik az ovitól, én meg 30 percre kocsival. Persze érte is én megyek, és viszem hozzá haza, pedig addigra ő már rég otthon van és mereszti a seg.gét.
Illetve ha beteg, akkor is kivétel nélkül mindig nekem kell vinnem az orvoshoz, mivel ő "nem ér rá, mert dolgozik". Én is dolgozom.
Nem a felelősség alól akarok kibújni, és persze örülök, ha a lányommal lehetek. De az azért már mégiscsak túlzás, hogy nem egyszer fontos tárgyalást kellett lemondanom, mert az exnejem nem volt hajlandó a lányunkat oviba vinni, mondván, hogy ez az én kötelességem, nem az övé. Ennek az egész hercehurcának eléggé zsarolás-szaga van, és nem tetszik, hogy a gyereken keresztül szivat.
Ezeket a tényeket meglobogtatva van esélyem rá, hogy hozzám kerüljön a gyerek? Ha már úgyis minden feladat rám hárul, miért ne velem éljen? Illetve mit mond erről a törvény? Annak a kötelessége pl oviba vinni a gyereket, akié a felügyeleti jog, vagy a felelősség ettől még közös marad? Ha az exnejem nem teszi meg ezeket a dolgokat, akkor elhelyezhetik nálam a lányomat arra hivatkozva, hogy szülői kötelezettségeinek képtelen eleget tenni ?
Szerintem is kihasznalnak. Meg kellene huznod a hatarokat...
40F
Kihasználnak rendesen. Nem vagy köteles megtenni.
Ha emiatt nem engedi látni a gyereket, akkor meg panasz a gyámhivatalnál.
Persze van más módszer is, amivel ki tud veled b@ni, pl láthatás kezdete előtt 2 perccel a gyerek kedvenc meséje berak, hasonló..
ja neked szülöként semi áldozatot nem kell hozni csak neked
a gyerek nem csak öröm hanem munka és lemondás ebből neked is ki kell venni a részed, ja hogy ez kényelmetlen nölj már fel
Egyértelműen kihasznál az ex. Jogilag nála van a gyerek, ezt akarta, így a kötelességek is őt illetik azokon a napokon, amikor neked nincs láthatásod. Ettől még persze besegíthetsz, de az hogy mikor és mibe kizárólag a te jóindulatodon múlik és az ex nem várhat el semmit.
Ha egyre több feladatot akar neked átadni, akkor járjon neked a jóból is több, simán lakhatna nálad is a gyermek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!