Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Adjak pénzt a gyerektartáson felül a gyermekeim édesanyjának?
Figyelt kérdés
60000 Ft gyerektartást fizetek 2 ovis gyerek után.
Ha nem segítem ki, menniük kell az albérletből vagy nem lesz pénze alapvető dolgokra.
A pénz könnyen kifolyik a kezéből, ha van, akkor költi.
A gyerekeim miatt segítenék, de már én sem tudok többet adni. Ha beosztaná jobban a pénzt, nem kellene kérnie tőlem.
Ha nem adok pénzt, akkor kapom a lelki terrort, hogy milyen apa vagyok én.
Mi a helyes ez esetben?
Vagy vegyem magamhoz a gyerekeket, ha ő nem jön ki a pénzből?
2014. jún. 17. 15:26
11/18 anonim válasza:
Akkor ne lakjon 50 ezres albérletben! Más nők nem kapnak ennyi gyt-t, vagy semennyit sem, mégis boldogulnak!
12/18 anonim válasza:
Utolsó...még az 50ezer is nagyon kevés egy albérletért, ennél olcsóbban nem talál olyat, amiben két gyerekkel elfér, és még viszonylag élhető állapotban is van. Mi 70ezret fizetünk egy kétszobás lakásért Budapesten. Más anyukák, akik kevesebb gyerektartást kapnak, mégis kijönnek, valószínűleg nem albérletben laknak, vagy jóval többet keresnek. Bár a kérdező nem válaszolt arra, hogy mennyit keres a volt felesége.
13/18 A kérdező kommentje:
Szegeden azért lehet találni olcsóbbat is.
Vállalkozó, szóval nem tudom mennyit keres és ne mis árulja el nyilván. Van egy bébiszitter akit alkalmaz, mondván, hogy csak így tud dolgozni és elég pénzt keresni. 8-4 ig kevés.
2014. jún. 17. 19:49
14/18 anonim válasza:
Vigyázz akkor te a gyerekekre. Illetve próbáld ezen segíteni neki. Esetleg a lakás felét próbáld meg kifizetni de ne neki add a pénzt hanem utald el a tulajdonosnak. Vagy fizess ki egy-egy számlát. Illetve kérheted a közös felügyeletet, akkor nem kell se tartásdíjat fizetned, viszont leveszed a terhet a válláról mert minden második héten (végig) nálad vannak a gyerekek, nálad esznek stb. A kaján kívüli kiadásokat meg fizessétek felesben (ruha)
15/18 anonim válasza:
Bébiszitter helyett vigyázz te néha a gyerekekre,ez a legnagyobb segítség és ingyen van. A feleséged így spórolhat a bébiszitteren és vállalhat plusz melót, te pedig több időt tölthetsz a gyerekeiddel, mindenki jól jár. Egyezzetek meg, hogy heti x alkalommal te mész értük oviba és este alvásra hazaviszed őket. Amíg nem sulisok, tanulni se kell, szóval simán lehetne délután pár órát nálad, nem kell tankönyv stb...
16/18 anonim válasza:
Előző vagyok, átgondoltam és elégnek kéne, hogy legyen. Az albi 50, tegyük fel a rezsi 40 (de lehet nagyon felkerekítettem).Tehát a lakhatás hármuknak 90ezerbe kerül. Abból a két gyerek lakhatása a 2/3-a 60 ezer. Ezt te fizeted. Aztán kap az anyuka 2 gyerek után 2 családit (12200x2)az 24400 és ott van még a családi adókedvezmény, ami ugyancsak 20ezer körüli összeg lehet. Tehát egyéb juttatásokból kap még legalább 44ezret. Ennek simán elégnek kell lennie 2 gyerek havi étkeztetésére, főleg úgy, hogy gondolom havi pár napot nálad vannak, akkor ott esznek. Tehát lakhatás, kaja megoldva. Anyukának csak ruhát, cipőt, gyógyszert kell venni a saját fizujából. Mivel ovisok még tankönyvet meg semmi ilyesmit se. Ruhát meg lehet oldani olcsón,a gyerekek egymástól is örökölhetnek. Szerintem csak akkor jogos anyuka kérése ha van vmelyik gyerekkel valami nagyon nagy extra szükséges kiadás (pl.: durván drága gyógyszer, méregdrága speciális szemüveg, hallókészülék, valamilyen fejlesztés vagy drága ételeket kívánó diéta).
17/18 A kérdező kommentje:
Ez talán a legjobb ötlet, hogy a bébiszittert én helyettesítem, ezáltal spórolok neki óránként 1000 Ft-ot és nemek nem igazán kerül ez pénzbe.
2014. jún. 19. 11:41
18/18 anonim válasza:
Szerintem meg inkább vedd magadhoz a gyerekeket. Nem biztos, hogy jó, ha ezt látják példaként maguk előtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!