Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Adjak pénzt a gyerektartáson felül a gyermekeim édesanyjának?
60000 Ft gyerektartást fizetek 2 ovis gyerek után.
Ha nem segítem ki, menniük kell az albérletből vagy nem lesz pénze alapvető dolgokra.
A pénz könnyen kifolyik a kezéből, ha van, akkor költi.
A gyerekeim miatt segítenék, de már én sem tudok többet adni. Ha beosztaná jobban a pénzt, nem kellene kérnie tőlem.
Ha nem adok pénzt, akkor kapom a lelki terrort, hogy milyen apa vagyok én.
Mi a helyes ez esetben?
Vagy vegyem magamhoz a gyerekeket, ha ő nem jön ki a pénzből?
Hol éltek? Nem mindegy hogy Budapesten kell egy kulturált albérletet finanszírozni (gyerekkel ugye nem lehet egy lyukat vagy csak egy szobát kivenni) vagy Borsodban, eléggé eltérnek az árak.
Amúgy a 60ezer mellé még jön a családi pótlék meg a családi adókedvezmény, majdnem 100ezer jut a két gyerekre, úgy hogy a saját fizujából még semmit se tett hozzá.
Ha úgy érzed, hogy az ő hibája, hogy nem tud megélni, akkor ne a kezébe adj plusz pénzt, hanem te vegyél a gyerekeknek te ezt-azt ami ép kell.
Nehéz kérdés ez a részletek ismerete nélkül (pl. mennyit keres anyuka), 20ezres albi mellett nyilván durva,h nem jön ki, de Bp-en minimum 70-80 egy olyan lakás ahol normál módon el lehet lenni a gyerekekkel.
"Ha beosztaná jobban a pénzt, nem kellene kérnie tőlem."
Ezt hogy érted, az exed felesleges dolgokra szórja a pénzt? Ebben az esetben csak úgy segítenék, hogy pl. kifizetném a villanyszámlát, ilyesmi.
Egyébként az exed dolgozik?
Ha nem tudsz többet adni, akkor a kérdés el is dőlt.
Nem tudjuk, hogy, miből él a volt nejed, de 60 ezer nem kevés pénz.
Ha exrtém dolgok nélkül oda jut, hogy ki kell költözni a lakásból, akkor azt bizonyítja, hogy nem alkalmas a gyereknevelésre. Erre azért emlékeztetném, hátha kicsit szorosabban bánna a pénzzel.
Mennyit keres a feleséged, hogy úgy gondolod, szórja a pénzt. Ha 50ezer csak az albérlet, kb. még negyven a rezsi mindennel együtt, az 90.000ft egy hónapban és még nem éltek. Szóval te 60+ ő 30 csak a lakás. Ha mondjuk 100ezer körül visz haza, lehet, hogy hárman tényleg nehezen jönnek ki a maradékból. Ha többet, akkor azért ki lehet jönni.
De igazuk van azoknak, akik írták, hogy ezen felül még segíthetsz úgy, hogyha pl. nagyobb kiadás van a gyerekekre (cipő, új ruhaszett, tábor stb), akkor azt fizeted, vagy felezitek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!