Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Beleszámít-e a gyerektartás összegébe az ha két évvel ezelőtt a már megállapított gyerektartáson felül jóval magasabb összeget utaltam exemnek?
Gyerektartás megemelési pert kezdeményezett az ex és én már jó ideje csak azt fizetem ami az ítéletben szerepel, régebben míg jó munkahelyem volt(2 éve) akkor volt hogy havonta 20, 30- szorosát fizettem. Ez nem vicc havi 30 helyett volt hogy 1, 1.5 milliót is kapott. Ezt igazolni tudom.
A kötelezőn felül pedig jelentősen támogattam gyermekem.
Tudom lehet loser voltam, de csak a gyermekem néztem senki mást, hogy neki mindene meglegyen.
Mik a tapasztalatok jártatok már ilyen cipőben, mint én? Beszámítható-e szerintetek?
Ha papírok vannak róla talán van valami esélyed. Bár megmondom őszintén, mivel te ezt önszántadból tetted, nem tudom mennyire fog ez számítani.
mázlista a feleséged:-///
Én egy vasat sem kapok.
A bírónál érvelhetsz azzal, hogy ésszerű keretek között mennyi kell egy gyermek felneveléséjhez havonta.
Felsorolsz mindenféle költséget, amit úgy gondolsz, hogy gyereknek meg akarsz adni.
Különóra, magántanár, Pick szalámi minden nap.Ha a legszélsőségesebb dolgokat említjük, akkor sem éri el egy gyerek eltartásának a költsége a havi 1 millát.
Azt gondolom, ha olyan jól keresel, akkor is havi 300-400000 bőven elég a luxus kiadásokra is.
Ne az exedet tarts el...Igen az exed vérszemet kapott.-//
Szerintem, ha igazolni tudod, biztos beleszámít, hiszen jóval a megítélt összeg fölött fizettél. Egyébként az kedves exnek örülnie kellene, hogy havi 30 ezret kap tőled (meg jóval fölötte), 10 ezret nem tudok havonta kicsikarni.:(
Amúgy meg szerintem is kár volt az anyja kezébe adni ilyen hatalmas összegeket. Inkább tényleg számlára kellett volna tenni.
Nem vagy balek. Azt tetted, amit helyesnek láttál.
A korábbi "önkéntes" összeg alapból szerintem sem számít bele. Se így, se úgy. Hacsak be nem írtad az utalás közlemény rovatába, hogy ezzel előre kifizetted a következő 20 évet, tehát amíg a gyereked nagykorú+kijárja az egyetemet is. Ami nem egy teljesen lehetetlen gondolat, talán kérdezz meg erről egy jogászt! Én pl. egy fél házat kaptam a nevemre anno.
Ha most kicsi a fizetésed, és e miatt aggódsz, a fizetésed 20%-ánál több viszont lehet, ha jól tudom. A mostani fizetésednek. Tehát ha az most tényleg kevés, a nejed már bukta is a pert, ő sem érvelhet azzal, hogy korábban milyen sokat kapott. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!