Ildiske kérdése:
Gyerektartáson felül! Ha a nagyobbik kap pénzt, én is kérhetem a két kicsire?
Figyelt kérdés
Van két (4 és 6 éves) közös gyermekünk az exemmel és neki van egy előző kapcsolatából egy 16 éves gyermeke.A nagyobbik 2 havonta (szünetekbe) jár az apjához,az enyémek két hetente (2 nap hétvége).A nagylányának amikor megy mindig ad 10-20 ezer ft-ot ruhára,ajándékba(a gyerektartáson felül).Szerintetek "jogom" lenne megemlíteni neki,hogy a két kicsinek is adhatna,ha nem is annyit,de azért ugyanannyi járna nem? Nem a pénze kell,csak vehetne ő is ruhát...elvégre a három gyerek neki egyenrangú kellene legyen.2014. ápr. 23. 21:54
1/10 anonim válasza:
Megemlíteni bármit meglehet, de gyerektartáson felül egy fillért nem kötelező a gyerekeire költeni. Szóval rajta múlik, ha akar ad ha nem akkor nem.
2/10 anonim válasza:
Kérni kérheted, de nem köteles adni, csak a megítélt összeget.
4/10 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat. Nem arról van szó,hogy törvényes-e,vagy jogom van-e hozzá? Hanem,hogy nem így lenne korrekt.Nem érdemli meg az enyém is ugyanazt?! Vagy azért,mert idősebb több jár neki? Nem tudom! Megpedzegetem,meglátjuk mit reagál! Ruhák az n gyerekeimre is kellene,hiszen nőnek mint a gomba!
2014. ápr. 23. 22:37
5/10 anonim válasza:
Azért valljuk be egy 16 éves többe kerül mint egy 4-6 éves....ez tény.
6/10 anonim válasza:
Én a helyedben nem kérnék.Nem mérgesíteném el a helyzetet.Majd ha a kicsik nagyobbak lesznek akkor nekik is fog adni.Ez a gesztus megvan benne.Egy kamasz gyereknek minden pénz kevés.A kicsiknek még nincs olyan igényük.Ha pl szemüveg kell a kicsiknek, ami nem olcsó, ilyenkor lehet említésg tenni hogy sokba kerül tud e segíteni.Ez csak egy példa volt.Elvált vagyok én is.Két nagy és egy picivel.Soha nem kértem pluszt pedig csak 30000 ft kaptam a 2 nagyra havonta.E mellett se ruha, se tanszerek semmi.
7/10 anonim válasza:
Mondjuk a nagy 2 havonta van nála a kicsik meg 2 hetente. Kicsikre minden második héten költ a nagyra meg 2 havonta. Egyáltalán nem jogos a kérésed.
8/10 anonim válasza:
Én sem említeném, sokkal ritkábban van ott a kamasz lány, így nyilván alapból kevesebbet költ rá, plusz egy kamasz tényleg többe kerül, gondolom ezt neki adja zsebpénznek mozira, meg hasonlókra, a kicsi gyerekkel ilyen költség nincs, majd ha ők is ilyen idősek lesznek és már a nagyobb gyerek is önálló lesz biztos ad nekik is a lehetőségeihez mérten.
9/10 anonim válasza:
Szerintem se tedd szova a kamasz más tészta mint az ovis korú gyerekek. Többet költ magára,szorakozásra...Szerintem rendes h ad neki..a kicsiknek is fog ha majd nagyok lesznek.
10/10 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat...én is ide jutottam,hogy nem kérek...a nagyobbik úgyis most kezdi majd a sulit,lehet akkor megemlítem segítsen...csak nem tudtam hogy "szokás" tudjátok én mindent meg akarok adni nekik,amit lehet (persze normális keretek között)
2014. ápr. 24. 22:22
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!