Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Vallasi teren, mik a szabalyok a valassal kapcsolatban?
Én úgy tudom, hogy a keresztény egyházak nem ismerik el a válást, éppen ezért is nem lehet valakinek két egyházi esküvője. "Amit Isten egybekötött, ember szét nem választhat".
De nem vagyok ebben biztos.
Polgárihoz nem kell semmi különös ok. Kibékíthetetlen ellentét aztán elválasztanak. Katolikus egyház szemében viszont örök életbe egymáshoz tartoztok, ott nincs válás.
Ezért sem lehet több egyházi esküvő, csak egy.
Akkor csald meg a pasit,hogy nyugodtan válhass.:D Vicc volt.
Már a papok sem ragaszkodnak annyira az ilyen törvényekhez.
Bárkit megkeresztelnek,pedig eredetileg csak házasok gyerekeit lehetne,de van még sok dolog,ami nem úgy működik,mint régen.
Jó okkal pedig vallásilag is el lehet válni.A Vatikánban intézik,hosszú folyamat.
Melyik egyházhoz tartozol? Akkor hitelesebb választ kaphatnál.
A katolikusok sem ítélnek el, ha elválsz. De amíg él a volt házastárs, nem köthetsz újra egyházi házasságot.
A reformátusoknál, evangélikusoknál nincs semmilyen megkötés. Elválhatsz, és esküdhetsz újra templomban is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!