Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » 20 ezer forint valóban kevés...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

20 ezer forint valóban kevés a gyerektartásra? (1 gyerek,5 éves)

Figyelt kérdés

2014. ápr. 26. 09:51
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:
80%

Az se szép dolog, hogy pl. szünetben, amikor hosszabb idôt van apánál a gyerek láthatáson, az anyának akkor is teljes pénz jár.

A gyerektartás úgy ahogy van, nem életszerû. Van, aki nevetségesen keveset fizet, van, aki értelmetlenül sokat (kedvenc esetem a 80.000 két gyerekre, havi százezres bevétel mellett. És hiába a fellebbezés... gyakorlatilag az egész élete az apának végrehajtás alatt áll...) és a történetben végül mindig a gyerek jár rosszul.

Fogadott lányom inkább otthagyta a nappali iskolát, csak hogy békén hagyják az apját. Mert volt 3 rossz hónap, amikor nem tudott fizetni. Elperelték a kocsiját, eladni nem lehet. Tartozás maradt, kocsi azóta sincs... Tucatnyi ilyen esetet tudok még.

Van két gyerekem, tudom, mibe kerülnek. A jóisten minden pénzét rájuk lehetne költeni. De lehet belátással, okosan is élni. Nem kötelezô a legdrágább különóra. Se a legdrágább ruha. Vannak akciós napok a játszóházban. A sportunk havi 3000, de lehetne 30000 is. És a gyerek nem lehet eszköz, hogy tönkretegyük apát...

Ezt elsôsorban a dühös lepontozónak üzenem.

2014. ápr. 27. 08:10
 32/33 anonim válasza:
49%
nálunk a férjem 25 000 Ft-ot fizet havonta, plussz az iskolakezdés felét minden tanév elején (a gyerek 8 éves). Az ex keresete 230 000 Ft (ja, és 100 000 Ft-od albérletben lakik), a férjemé majdnem ennek a fele. Emellett a szünetek nagy részét (kb. 70 %-át nálunk tölti, ha mi nem tudjuk megoldani a felügyeletét, akkor a férjem anyja vigyáz rá - tehát az ex családja szart se segít). Anyuka a tanév elején benyújt több számlát az iskolakezdéssel kapcsolatban, ami összesen 150 000 Ft... Szerintetek? Minden hétvégén itt van, a férjemmel nagyon ritkán van kettesbe hétvégénk. Mondanom sem kell, hogy most a hosszú hétvégén is nálunk lesz a gyerek.... Elhiszem, hogy nem egyszerű egyedül nevelni egy gyereket, de azért egyesek sokat megengednek maguknak... A tartásdíj másik felét az anya részéről -elméletben- hozzáteszi a bíró a tartásdíj megállapításakor, és az egyéb juttatások, mint adókedvezmény, meg emellett(!az egyedül nevelés miatt) családi pótlék még benne sincs. Én is úgy gondolom, hogy durván 60 000 Ft-ból el lehet tartani egy gyereket, még ha kamasz is! Ez CSAK A GYEREK RÉSZE, az ő kaja adagját számoljátok, és az ő vízfogyasztását nézzétek. Van nem egy család, akik összesen ennyiből élnek, mégis szépen nevelik a gyerekeket. Ne kerüljek soha ilyen helyzetbe, de úgy látom, sokszor más világban élnek az anyukák...ha apuka keresne 300 ezret, akkor legombolnék róla sok lóvét :), de egy átlag fizetéshez képest a 20 000 Ft igen is jó. Láttam nem egy olyan ítéletet, ahol apuka 8 000 Ft-ot fizet, és ennyi. Na az kevés! Ez az én véleményem, nem akarok bántani senkit!
2014. ápr. 29. 10:26
 33/33 anonim ***** válasza:
60%
Szerintem az se helyes mikor apuka fizetéséhez igazítják a gyerektartást (azt hiszem ezen most változtattak is szerencsére...), mert mi összefüggés van apuka fizetése és a gyerek kiadásai között. Csak, mert az apuka keres mondjuk 300-at ezzel egyenes arányban megnőnek a gyerek igényei is vagy mi? Persze ha tud és akar adni a gyerekének többet akkor adjon, de ne a bíróság döntse már el, hogy az egyik gyereknek 20.ooo jár, a másiknak meg 100.ooo. Mert sokszor nem is a gyerekre megy el az a nagy tartásdíj hanem anyuka egyéb kiadásai könnyítésére. Egy óvodás gyereknek havi 20.ooo gyerektartás bőven elég ahogy itt előttem is írták ha anyukát és egyéb dolgokat odaszámoljuk simán ki lehet jönni belőle.
2014. ápr. 29. 14:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!