Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
20 ezer forint valóban kevés a gyerektartásra? (1 gyerek,5 éves)
54 ezer eleg egy gyerekre? Hat nem tudom.
Nekem nincs, de a ferjemnek van egy 14 eves lanya aki a nyari szunido felet masfel honapot velunk van.
Csak a viz szamlank majdnem a duplaja, tele engedi kadat neha neha es a hosszu hajat sem ket perc alatt mossa meg.
Meg azert mosni kell ra. Aztan zsebpenz heti 2000ft plusz hetvegen megyunk valahova es egy kola vagy fagyi esetleg egy meki.
A masik, hogy ez a gyerek "kicseszesbol" mindig augusztusra novi ki a ruhait, teszi tonkre a cipoit es az sem ket ft.
A suli kezdesrol ne is beszeljunk. Meg a kirandulasok, kulon orak, gyogyszerek ha beteg, szemuveg, edzes (uszas), osztalypenz.
A gyerektartas havi 30 ezer ami tapasztalataim szerint a kaja meg a rezsire eleg is. A tobbi kiadas felet alltalaban oda adjuk pluszban az anyukajanak. A ferjem lanya, es azert mert nem egyutt elnek egyutt kell gondoskodniuk rola. Ezert nagyon tisztelem a ferjem, de szerenvsere a volt feleseggel is jo maradt a visszony.
És mekkora fizetésből vagy ilyen nagylelkű?
Szerintem meg borzasztó kevés. Sose értettem ezt a számolást, hogy anya is tegye mellé ugyanazt az összeget. Anyuka (vagy apuka) teljes fizetése a gyerekre, rezsire, ételre, stb (közlekedés, hétvégi programok pl) költődik, nem?
Kérdező: neked ennyi pénz (54 ezer forint, ha mindent beleszámolsz) elég lenne a megélhetésedre?
Gondolom, nem.
A másik szülőnek rengeteg kiadása van, ami neked nincs: naponta lehet mosni (víz+mosószer), plusz egy emberre a rezsi, gyógyszerek, oviba tisztasági csomag, évszakonként egy-egy cipő, ruhák, stb.
Egy cipő kell az oviba bentre, egy bejárni tehát utcai, egy kell otthonra, még padlófűtés estén is, ami gondolom nincs, és kell egy tornacipő az ovis tornafoglálkozásokra. Egy négy cipő, amit kb. fél év alatt kinő.
Simán otthagytam ötezret a kínaiban zoknira, bugyira, meg két szem harisnyára (ami kevés, mert ünneplő még nincs is benne), és még csak a kínai gagyiról beszéltem.
Mindig jöhet egy plusz kiadás, mondjuk elszakad a kabátja, színházba mennek, kell szemüveg, fogszabályzó, kistö.köm.
Egy anyuka nagyon-nagyon jót írt!
Úgy oldották meg, hogy a gyereket érintő kiadásokat megfelezték, és egymás felé számlával igazolták. Tehát ha az apa vett egy cipőt, az anya felét kifizette, ha az anya vett egy nadrágot, az apa fizette a felét, felezték a napközi meg a menza költséget, stb.
Egyből rájönnél te is, hogy mire elég havi 20 ezer.
Náluk pl. havi szinten csak az ovibefizetés (menzakaja, napközi : 12 000 ezer, plusz tisztasági csomag, színház, uszoda, anyáknapi virág, fényképész stb.) több volt ebben a hónapban.
Plusz kellett az öt évesnek tavaszi cipő előző hónapban, kövi hónapban kell már nagyon egy szandi, kinőtte a nadrágjait, nincs rendes nyári ruhatára, és kell egy esőkabát meg jó lenne egy gumicsizma is, de utóbbira már szerintem nem jut.
Aztán ugye itt volt a húsvét (egy kis csoki meg játék, de akkor is plusz egy ezres), és nagyon szeretne a biciklit, mert már mindenkinek van, neki meg nincs. Ez így igaz is, csak egy használt gyerekbringa is kb. 10-20 ezer, ha használhatót akarok. Menni kéne fodrászhoz, egy megint egy ezres, plusz útiköltség.
Ráadásul úgy gondolom, egy gyereknek is természetes igénye és teljesen reális elvárása, ha egyszer-egyszer szeretne moziba menni, fagyizni, kirándulni nyáron, és ez sincs ingyen.
Szóval marha egyszerű: gondolj bele, hogy neked elég lenne-e havi húszezer, vagy havi ötven, elvégre a kaját napi 500 forintból én is meg tudom oldani magamnak, ami ugye havi 15 ezer. De valahogy mégse állnak meg itt a költségek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!