Römer, Cybex gyerekülések 9-18 kg kategóriában valóban megérik a 100 ezer forint körüli árukat? Miben több, mint az olyan 40-50 ezer körüli ülések?
Gyermekmentős mondta múlt héten:
nem kell 100000-es gyerekülés, a tescogazdaságos ugyanúgy életet ment.
Azért igen sokféle ülést lehet kapni 100e alatt, Römert is meg pajzsos Cybexet is pl újonnan. Ezek csak bizonyos isofixes darabok, amit írtál.
Én személy szerint használtan nem vennék ülést a gyereknek. Ebben a kategóriában Maxi Cosit vettünk. Nem isofixes, de ezek még oda vannak rögzítve külön a biztonsági övvel az üléshez. A nagyobból más isofixes van, azt nem találtam anélkül biztonságosnak. Gyerekülés meg kell, én két saroknyira is bekötöm őket.
Érdemes az adac tesztet megnézni, nem hiszem, hogy azok a legjobbak, amiket itthon ennyi pénzért lehet kapni.
Én vásárlás előtt leginkább a töréstesztek alapján szűrtem. Most rákerestem erre a kategóriára, melyekre gondolhatsz, de 50-60 alatt nem találtam hirtelen olyat, aminek jó a töréstesztje. De 60-ért lehet pl kapni a Cybex Juno-fixet, aminek már jó a tesztje, azt már nyugodt szívvel megvenném és mégsem 100 ezer. A teszteket itt találod:
És egyébként persze, életet menthet a tescos ülés is adott esetben, mivel megvédi a gyereket, hogy kirepüljön. De én úgy gondolom, hogy ennél azért többet is tehetünk a picur védelmében. Oldal-csípő-fejvédelem, végig kell nézni pár tesztet, hogy mi alapján adják az eredményeket, nem a kirepülés áll a középpontban, főleg, mert azt mind tudja, ha normálisan be van kötve.
Isofixes ülésbe ültetem a gyerekeimet, volt már egyszer egy súlyos balestünk még a gyerekek előtt, akkor a 9 légzsáknak köszönhettünk sok mindent. Szerintem a gyerek biztonságán nem szabad spórolni, és bízom az adac-ban.
A kicsink 9-18-as kategóriában JANE Exoban ül, a nagy 18+ kategóriában Cybexbe. Egyébként ha egy gyerekünk lenne tutira nem 2 ülést vennék hanem egyet,9-36os kategóriában ami isofixes, tudom, hogy nincs ilyen sok és drágább, de akkor inkább használtat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!