Szerintetek ár/érték arányban melyik a legjobb választás Laptop, notebookban? Az ár 130e forint. Ha valóban érdemes, akkor lehet max.150e pénz. Sajnos le vagyok maradva a Laptopok hardverinformációval kapcsolatban.
Felhasználásról:
Szoftveres:
-Amire használom: internet, weboldal programozás, (ezzel kapcsolatban több program futása) Sokszor használok Photoshop-ot, és szerkesztek képeket.
-Amire nem: Nem játszom rajta, pláne nem nagy hardverigényű FPS játékokkal.
Hardverigény: (amit biztosan tudok)
kellene bele: 1-2GB RAM,
elég a legkisebb tárolókapacitású HDD,
kártyaolvasó nem kell,
webkamera nem kell,
a formadizájnért nem akarok fizetni,
képernyőméret: min. 14 inch
Full hangkártyát megint csak nem használok,
illetve min. 2órás aksi idő.
igazából áraknál egybe vannak a gépek, lenovo, dell, hp, amik ajánlottak ennyiért, szerintem.
kamera meg mindenbe van, és 15'4 szinte mindegyik. általában 3 Gb rammal.
Nem szeretek Intel-es gépet ajánlani, de mivel sokat Photoshopozol, az Adobe pedig szeret Intelre optimalizálni, muszáj leszek.
Válogatni ezek közt érdemes:
Mindkettőben jó erős kétmagos proci van (a másodikban sokkal erősebb).
Az elsőben 2, a másodikban 3GB memória.
A merevlemez a notebookoknál átlagos 320GB
Kártyaolvasó majd' minden notebookban van, kamera mindben.
A kijelző mindkettőnél 15,6"-os.
Az akkuidővel nem hiszem, hogy gond volna.
A 150 ezres határ közelében már inkább a márkát és a "formadizájnt" fizettetik meg. Sokkal komolyabb gépeket annyiért sem kapni.
Köszönöm a válaszokat.
Egybe írom a válaszaimat, úgyis tudni lehet, hogy kinek szól
-pont a fórumokon találkoztam igazán márka elfogult emberekkel, vagy olyanokkal, akik valamilyen márkákkal dolgoznak (persze ha találtál olyan ami tényleg nem ilyen akkor kíváncsian várom a linket)
-"aszinkronforgogep"
A Photoshopot gyakran használok és azt tudtam, hogy memóriaigényes, de azt nem, hogy Intelre optimalizál.
Az itthoni és munkahelyi PC-m Intel, ezért nem tudom, hogy viselkedik mással. (mondjuk azért nem szerkesztek kiadványokat. :-)
-Köszönöm a linket, megnéztem őket. Ezek ár/érték arányban nagyon jók! És normális laptop kinézetük van. :-)
-Sonyt nem kérek, köszönöm. Úgy vagyok vele mint telefonban a Nokiával...
A többieknek is köszönöm a válaszokat.
-Ha benne van a kamera, az önmagában nem baj, csak éppen nincs rá szükségem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!