Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
20 ezer forint valóban kevés a gyerektartásra? (1 gyerek,5 éves)
Sok múlik azon is, mennyit keres anya/apa. Ha egy családban élnének, apa mennyit költene a gyerekre? Ha minimálbért keres, akkor gondolom, kevesebbet. De ha jól keres, akkor több minden férne bele.
Én igazságtalannak tartom, hogy a mai társadalomban egy épp munkanélküli, segélyen élô apától is behajtják az elmaradt gyerektartás száz százalékát (miközben ha együtt élnének se tudna ugyanannyival beszállni a költségekbe, mint amikor dolgozott), de ugyanakkor azt is elítélem, hogy havi többszázezres kereset mellett fizet havi húszat, mert megteheti...
Na igen erről nem igazán esett szó, hogy mennyi az apa keresete. Mert, ha kap havi 80-at, abból 20at lead a gyereknek, kifizeti a számlákat, és akkor kajára már alig jut. Akkor meg ő kerül oda, hogy oldja meg a napi 3 étkezést 1000Ft-ból + közlekedjen stb stb.
Ugyebár a gyt annyi lehet, amennyi még nem veszélyezteti a másik fél megélhetését.
én 30.000.- kapok két gyerekre akik iskolások
és elég
szal nem kell elszállni a gyt-vel .....
ruha : miért kellene mindenből új a gyerekre ? tök jó dolgokat lehet kapni a turiban is nem egyszer címkés új ruhákat veszek nekik pár százért
tankönyv: ingyenes
ebéd ingyenes
kell kérni rendszeres gyermekvédelmit :-)
mivel hétköznap bent eszek nem sok minden kell akkor némi reggeli és vacsi
ha ügyes az anyuka/apuka akkor egyáltalán nem kevés egy 5évesre a havi 20 000.-
20 ezer nem sok, de van aki ennél kevesebbet kap. 100 ezer ft alatti fizetésnél egy gyerekre reálisnak tartom.
Az nem igaz, hogy a gyerekkel élő szülőnek nem kell pénzt hozzátennie, ez sokan rosszul tudják. A jogszabály szerint elsődlegesen természetben nyújtja a tartást, de emellett pénzzel is hozzá kell járulni. Kicsit rosszul van szerintem megfogalmazva a törvény szöveg.
"Sose értettem ezt a számolást, hogy anya is tegye mellé ugyanazt az összeget."
Én meg soha nem értettem azokat a válaszokat akik azt gondolják, hogy válás után csak az apának kell a gyerekre költeni. Ketten vállalták a gyereket így természetesen válás után is két embert terhel a gyerek költségei.
re28. Senki nem mondta, h apukának kell csal eltartani egy gyereket válás után. Ha ad apuka 20-at, szerinted anyuka fizetése-20e Ft csak anyuka ruháira meg bulizására fog elmenni? A fenét.
Nekem 4,5 éves a nagyobb, több pénzt fizetünk ki csak rá, mint 54e Ft.
De még mindig nem tudjuk, hogy apuka mekkora fizetésből akar ennyi gyt-t adni, mert azért az se mindegy. Szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!