Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » 20 ezer forint valóban kevés...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

20 ezer forint valóban kevés a gyerektartásra? (1 gyerek,5 éves)

Figyelt kérdés

2014. ápr. 26. 09:51
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
90%

Sok múlik azon is, mennyit keres anya/apa. Ha egy családban élnének, apa mennyit költene a gyerekre? Ha minimálbért keres, akkor gondolom, kevesebbet. De ha jól keres, akkor több minden férne bele.

Én igazságtalannak tartom, hogy a mai társadalomban egy épp munkanélküli, segélyen élô apától is behajtják az elmaradt gyerektartás száz százalékát (miközben ha együtt élnének se tudna ugyanannyival beszállni a költségekbe, mint amikor dolgozott), de ugyanakkor azt is elítélem, hogy havi többszázezres kereset mellett fizet havi húszat, mert megteheti...

2014. ápr. 26. 13:03
 22/33 anonim ***** válasza:
87%

Na igen erről nem igazán esett szó, hogy mennyi az apa keresete. Mert, ha kap havi 80-at, abból 20at lead a gyereknek, kifizeti a számlákat, és akkor kajára már alig jut. Akkor meg ő kerül oda, hogy oldja meg a napi 3 étkezést 1000Ft-ból + közlekedjen stb stb.

Ugyebár a gyt annyi lehet, amennyi még nem veszélyezteti a másik fél megélhetését.

2014. ápr. 26. 14:07
 23/33 anonim ***** válasza:
49%

én 30.000.- kapok két gyerekre akik iskolások

és elég

szal nem kell elszállni a gyt-vel .....

ruha : miért kellene mindenből új a gyerekre ? tök jó dolgokat lehet kapni a turiban is nem egyszer címkés új ruhákat veszek nekik pár százért

tankönyv: ingyenes

ebéd ingyenes

kell kérni rendszeres gyermekvédelmit :-)

mivel hétköznap bent eszek nem sok minden kell akkor némi reggeli és vacsi

ha ügyes az anyuka/apuka akkor egyáltalán nem kevés egy 5évesre a havi 20 000.-

2014. ápr. 26. 15:02
 24/33 anonim ***** válasza:

20 ezer nem sok, de van aki ennél kevesebbet kap. 100 ezer ft alatti fizetésnél egy gyerekre reálisnak tartom.

Az nem igaz, hogy a gyerekkel élő szülőnek nem kell pénzt hozzátennie, ez sokan rosszul tudják. A jogszabály szerint elsődlegesen természetben nyújtja a tartást, de emellett pénzzel is hozzá kell járulni. Kicsit rosszul van szerintem megfogalmazva a törvény szöveg.

2014. ápr. 26. 17:04
 25/33 anonim ***** válasza:
33%
Én egyetemista vagyok, apám 25-öt ad. Na nem gyerektartás, de ennyivel száll be. Összesen 70-ből kijövök, és ebben benne van a lakás, kaja, hazautazás 300 km-re. Szóval nehogy már ne legyen elég egy 5 évesnél 50000..
2014. ápr. 26. 17:26
 26/33 anonim ***** válasza:
67%
Igen. Rohadt kevés!
2014. ápr. 26. 18:10
 27/33 anonim ***** válasza:
51%
Magyar fizetésekhez képest elég reális. Elég sok családban nem esik egy gyerekre 43 ezer Ft (20 ezer gyerektartás 10 ezer adókedvezmény meg 13 ezer családi ).
2014. ápr. 26. 19:45
 28/33 anonim ***** válasza:
96%

"Sose értettem ezt a számolást, hogy anya is tegye mellé ugyanazt az összeget."

Én meg soha nem értettem azokat a válaszokat akik azt gondolják, hogy válás után csak az apának kell a gyerekre költeni. Ketten vállalták a gyereket így természetesen válás után is két embert terhel a gyerek költségei.

2014. ápr. 26. 20:56
 29/33 anonim ***** válasza:
100%
Az én párom kevesli az általam fizetett 65 ezres gyermektartást a 15 hónapos gyermekünk után úgy, hogy a családi pótlékot is + cs.adókedvezményt is ő kapja már... szerinte 100 ezer jár neki. Amit persze gondolkodás nélkül oda is adnék, ha tudnám, hogy mindet a kisgyermekre költi, de hát... szerintetek ennyibe kerül egy pici gyerek havonta? Sztem bármekkora összeget lehet keveselni, ha az exnek az a célja, h porig alázzon.:((
2014. ápr. 26. 23:25
 30/33 anonim ***** válasza:
90%

re28. Senki nem mondta, h apukának kell csal eltartani egy gyereket válás után. Ha ad apuka 20-at, szerinted anyuka fizetése-20e Ft csak anyuka ruháira meg bulizására fog elmenni? A fenét.

Nekem 4,5 éves a nagyobb, több pénzt fizetünk ki csak rá, mint 54e Ft.

De még mindig nem tudjuk, hogy apuka mekkora fizetésből akar ennyi gyt-t adni, mert azért az se mindegy. Szerintem.

2014. ápr. 27. 07:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!