Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Hogyan lehet elmondani egy 2...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan lehet elmondani egy 2 évesnek, hogy válunk, apa elköltözik?

Figyelt kérdés
A válás része nem lényeges azt hiszem, azt úgyse érti.
2014. ápr. 7. 14:52
 1/7 anonim ***** válasza:
21%
2 éves gyerek már mindent megért, nem kell előtte kozmetikázni a dolgokat, legyetek őszinték.
2014. ápr. 7. 15:02
 2/7 anonim ***** válasza:
19%
Barmit mondhatsz. 4-5 eves korabol maradnak meg az elso tudatos emlekek.
2014. ápr. 7. 15:21
 3/7 anonim ***** válasza:

2-es: Ez nem igaz, csak átlagos ember esetében, itt pedig nem tudjuk, milyen okos a gyerek. Minél okosabb egy gyerek annál korábbra nyúlik a tudatos emlékezete.

Mellesleg nem is az a lényeg, hanem az érzelmi emléknyom, ami egy válás esetében elég kemény. (Érzelmi emléknyom magzatkorból is megmarad, amit a megfelelő terápiás technikával lehet tudatosítani. Félig ugyan belehal az ember fia-lánya, de nem ez a fontos most.)

Kérdező: úgy, ahogyan leírtad. Minél egyszerűbben, minél kevesebb szöveggel. Amikor kérdez, akkor mindenre tessék válaszolni. Most is, később is, ha veled marad a gyerek.

2014. ápr. 7. 17:38
 4/7 anonim ***** válasza:

Apa és Anya nem tudnak egymással együtt élni, ezért Apa elköltözik.

Ennyi. Ezt együtt mondjátok el neki. Valóban nem kell túlbonyolítani. Ha van kérdése, arra őszintén válaszoljatok természetesen, de ezt egy ennyi idős gyerek valószínűleg el fogja fogadni. Szépen váljatok el, és ha lehet minél gyakrabban látogassa az Apuka is a kicsit, nehogy azt érezze, hogy Anya tehet mindenről.

2014. ápr. 7. 18:09
 5/7 anonim ***** válasza:

Ami még nagyon fontos, hogy minél többször hangozzon el, hogy őt ugyanúgy szeretitek ezután is. És az elmondást semmiképp se időzítsétek úgy, hogy esetleg éppen mérgesek voltatok rá valamiért, mert évekig azt fogja hinni, hogy apa miatta ment el.

Így is meg fog fordulni a kis fejében, hogy azért ment el az apja, mert ő rosszaságot csinált.

2014. ápr. 7. 20:01
 6/7 anonim ***** válasza:
Szia! Konkrét példám van, 23hós volt a Manó, amikor elköltöztünk, Apa maradt a lakásban ahol addig éltünk. Minden változott a gyerek körül, új lakás, új bölcsi, testvére született, az apja aki azelőtt napi 1 órát foglalkozott vele csak hétvégente jött már, de csont nélkül vette az akadályt. Ha megkérdezte hogy Apa hol van, azt mondtam hogy pesten dolgozik, szombaton jön. de alig kérdezte, lekötötte a rengeteg változás, a sok új program, és sokat jelentett hogy Apa tényleg jött hétvégente, ahogy megígérte. Olyankor elvitte anyóshoz is de csináltunk közös programokat, olyan lett mint egy kamionsofőr aki ritkán jön haza, de jön. Nem volt közöttünk feszültség és a gyerek nem gondolkodott azon hogy vajon mi mint elváltak vagy mint szerelmesek vagyunk az életében, nincs számára jelentősége. Most 3 éves, neki ez a normális hogy az apukája Pesten él, már azt is tudja hogy mi már nem vagyunk házaspár és Apa mással él és másba szerelmes, de neki ez a természetes. A pesti életünkről nincs emléke csak amit képeken lát és amiket én mondok. Semmilyen párkapcsolati dologgal nem terheltem, mindent vidáman, tényként közöltem, akkor is ha belül kegyetlenül fájt, nem rá tartozik, még sokáig nem. Azt sem mondtam hogy nem tudunk egymással élni. Csak azt hogy apa messze van, nem tud minden este jönni. Nem tudom más két éves mennyire rugalmas, de szerintem attól feszült ha a szülőn érzi a veszteséget. Hazudni nem hazudtam, de nagyon kevés infot osztottam meg vele. Most egy év után azt mondom így volt jó. Naponta telefonálnak, skypeolnak, távban részt vesz az életünkben, nem érzi a gyermek hogy elhagyták.
2014. ápr. 7. 22:29
 7/7 anonim ***** válasza:

Valami tervetek legyen, amit tudhatsz határozottan mondani a kicsinek, hogy mikor láthatja apukáját. Apa máshol lakik, de szombaton vasárnap viszlek hozzá játszani.

Gyerek előtt egymásról rosszat mondani tilos ! Hagy szeressen mindkettőtöket !

2014. ápr. 8. 02:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!