Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Hogyan kellene elmondani az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan kellene elmondani az új baba érkezését?

Figyelt kérdés

Élettársammal már 5 éve együtt élünk. Én úgy ismerkedtem meg vele, hogy ő már külön élt a volt feleségétől. A válás már évek óta lezárult. Páromnak van 2 kamasz gyermeke. Mivel őket is ismerem már lassan 5 éve, a kapcsolatunk nagyon jó, nagyon megszerettek engem, én is őket. A láthatások jól telnek, tartalmas programokat csinálunk négyesben.

Kis srácok voltak mikor megismertem őkt, most pedig már lassan hozzák a barátnőket magukkal! :) Párommal érkezik a közös baba jövőre. Eddig még nem mondtuk el nekik, vártam én is, hogy minden rendben legyen a fontosabb vizsgálatoknál. Hamarosan szeretnénk elmondani nekik, hogy lesz egy kistestvérük. Hogy kellene ezt tenni? Én is legyek ott, vagy csak párom? Amolyan fiús beszélgetés legyen? Mikkel lehetne őket megnyugtatni, hogy a hozzájuk fűződő kapcsolat nem fog meggyengülni a baba érkezése miatt stb.

Sajnos a gyermekek édesanyja folyamatos elidegenítést alkalmaz, ami eddig szerencsére nem sikerült neki, mert gyermekek tudják, érzik, hogy nem vagyunk mi rossz emberek. (Ahogy az édesanya gondolja)

Sajnos félő, hogy az édesanya ha megtudja, hogy közös gyermekünk születik, esetleg megpróbál majd ráijeszteni a gyermekekre.

2013. nov. 27. 09:01
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

A leírásod alapján annyira már nem gyerekek.

Ha eddig nem hatott rájuk az anyjuk győzködése, akkor ezután sem fog.

Ne úgy álljatok hozzá, mintha valami szörnyű dolgot kellene bejelentenetek, hanem a világ legtermészetesebb dolgaként, örömteli hírként mondjátok el nekik. Az mondjuk nem rossz ötlet, hogy először az apjuk mondja el, de ne valami nagy feneket kerítve a beszélgetésnek, hanem tényleg természetesen, boldogan.

2013. nov. 27. 09:15
 2/17 A kérdező kommentje:

Igen persze eddig szerencsére nem hatott rájuk az anyuka elidegenítése, de talán ez a helyzet mégis egy kicsit komolyabb. (Hisz eddig ezeket mondta: "apa rossz ember, a barátnője is rossz ember, mindenki hülye, stb. "

Olyan általános dolgokkal tömte a gyermekek fejét.)

De most azért mégiscsak egy komoly dolog lesz. Apjuknak már nemcsak ők lesznek, hanem lesz egy 3.gyermeke is.

Csak azt nem szeretnénk ha rémisztgetné őket azzal, hogy apa már az új gyerekét szereti, titeket nem. Apa már biztos nem jön értetek többet, hisz új gyereke van. Biztos nem kaptok már klassz ajándékokat mint eddig. )

Higgyétek el, kinézzük belőle, hogy ezekkel próbálja majd megijeszteni őket.

2013. nov. 27. 09:19
 3/17 Imola Ágnes ***** válasza:
100%
Mi lenne, ha úgy mondanátok el, hogy nekik is valóban örömhír legyen: hogy jön egy kistesó, akivel csajozhatnak, akiknek ők lesznek a nagytesók, és bevezethetik majd az élet rejtelmeibe, akit meg kell majd védeniük a játszótéren, akinek megtaníthatják az összes cselt, és trükköt....
2013. nov. 27. 09:34
 4/17 A kérdező kommentje:
:)) Jaj nagyon klassz amiket mondtál utolsó! :) Első te válaszodat is köszönöm!! Igen igazatok lehet, talán csak mi félünk egy olyantól ami még sem történt. Majd ha megtörténik amitől tartunk, akkor és ott eldöntjük hogyan legyen! :)
2013. nov. 27. 09:37
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

Azért kamaszokat már nehéz megetetni ezzel.

Ti semmiképp ne dobjátok fel ezt a labdát, mert "nem zörög a haraszt.." feelingje lesz a gyerekek szemében.

HA, ismétlem HA a gyerekek részéről előjön ilyen kérdés, AKKOR az apa dolga megnyugtatni őket.

Hány évesek? Gondolom legalább 14-15, tehát a saját szemükkel láthatják, hogy nem ezen múlik a dolog. Ez a korosztály már nem megvezethető.

2013. nov. 27. 09:46
 6/17 anonim ***** válasza:
24%

Ezt lehet mondani:

Számunkra fontos családi változás lesz. Gyermeket várunk.

Titeket ugyanúgy szeretünk mint régen és szívesn látunk benneteket mint eddig.

Egyébként én téged nem értelek alapvetően, mégis mit vársz egy volt feleségtől tapsikoljon örömében, hogy egyedül éli le a hátralevő életét. Az, hogy te jó vagy rossz ember vagy szubjektív, lehet, hogy a feleség bizonyos elvárásaiknak nem felelsz meg, itt apróságokra gondolok akár.

Egyébként ezzel a higgadt, emelkedett stílussal, csodálatos happy közös programokkal nem is csoda hogy te nyerő vagy, majd ha megérkezik a saját gyereked, neked sem lesz a féltestvérekre ekkora energiád.

2013. nov. 27. 09:49
 7/17 anonim ***** válasza:
51%
Ha megérkezik a közös gyerek, akkor sem kell minden energiádat rájuk fordítani. Ha nem kényezteted el a picit, akkor lesz időd a többiekre is.
2013. nov. 27. 09:52
 8/17 anonim ***** válasza:
51%
Nem értem Utolsó, hogy miért kellett belekötni a Kérdezőbe. Inkább öröm ilyen normálisan gondolkodó és viselkedő embert látni, aki őszintén törődik a párja gyerekeivel, nem a hibát kellene benne keresni.
2013. nov. 27. 09:52
 9/17 anonim ***** válasza:
51%
Bocsánat, természetesen a 6-os válaszolóra gondoltam.
2013. nov. 27. 09:53
 10/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! A kérdésem nem a volt feleség személyiségének, magatartásának a megvitatása volt, így nem is megyek bele abba, hogy esetleg a volt feleség mit csinálhatott volna máshogy, vagy mit kellene máshogy csinálnia!

Klassz tippeket adtatok, köszönöm, és igen abban is igazatok van, hogy nem kell előre megbeszélni velük a félelmeinket, majd ha valóban jönnek újra hozzánk és rákérdeznek, hogy pl. anyától azt hallottuk, hogy... majd akkor megbeszéljük velük! Addig csak a szépről fogunk nekik mesélni! :)

2013. nov. 27. 10:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!