Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Hogyan kellene elmondani az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan kellene elmondani az új baba érkezését?

Figyelt kérdés

Élettársammal már 5 éve együtt élünk. Én úgy ismerkedtem meg vele, hogy ő már külön élt a volt feleségétől. A válás már évek óta lezárult. Páromnak van 2 kamasz gyermeke. Mivel őket is ismerem már lassan 5 éve, a kapcsolatunk nagyon jó, nagyon megszerettek engem, én is őket. A láthatások jól telnek, tartalmas programokat csinálunk négyesben.

Kis srácok voltak mikor megismertem őkt, most pedig már lassan hozzák a barátnőket magukkal! :) Párommal érkezik a közös baba jövőre. Eddig még nem mondtuk el nekik, vártam én is, hogy minden rendben legyen a fontosabb vizsgálatoknál. Hamarosan szeretnénk elmondani nekik, hogy lesz egy kistestvérük. Hogy kellene ezt tenni? Én is legyek ott, vagy csak párom? Amolyan fiús beszélgetés legyen? Mikkel lehetne őket megnyugtatni, hogy a hozzájuk fűződő kapcsolat nem fog meggyengülni a baba érkezése miatt stb.

Sajnos a gyermekek édesanyja folyamatos elidegenítést alkalmaz, ami eddig szerencsére nem sikerült neki, mert gyermekek tudják, érzik, hogy nem vagyunk mi rossz emberek. (Ahogy az édesanya gondolja)

Sajnos félő, hogy az édesanya ha megtudja, hogy közös gyermekünk születik, esetleg megpróbál majd ráijeszteni a gyermekekre.

2013. nov. 27. 09:01
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
35%

Ha örömmel mondjátok el nekik a hírt, és bevonjátok őket is a babavárásba, pl. közösen vásároltok, akkor érezni fogják, hogy a velük való kapcsolatotok nem fog változni.

Nem kell őket nyugtatgatni, mert a nyugtatás azt jelenti, hogy "baj van". Itt nincs semmi baj, sőt!

Szerintem te is legyél ott a bejelentésnél, hiszen kettőtöké a baba.

2013. nov. 27. 10:16
 12/17 A kérdező kommentje:

Utolsó igen igazatok van! A tekintetben már meggyőztetek, hogy a félelmeinket nem fogjuk elmondani! :) Persze alapból vinnénk őket vásárolni, segítsenek ők is, adjanak tippeket, akár a nevek kiválasztásában is stb. :) Persze bevonnánk őket! :)

tényleg 2 nagyon kis jószívű srácról beszélünk. Egyébként 13 és 12 évesek! Szóval inkább kiskamaszok, mint kamaszok. :)

Kicsik voltak mikor elindult a válás, így tényleg sok szép emlék, élmény van amit már senki nem vehet el tőlünk!

Bár keveset vannak velünk, kéthetente hétvége, szünetek fele (persze akkor amikor az édesanyuka is így gondolja) de mégis "gyermekeimként" fogadtam el őket. :)

Velem is leülnek szívesen tanulni, főzésben is besegítenek nekem, sokat játszunk, beszélgetünk négyesben! :) Szóval igazatok van, nem lehet probléma belőle!!

2013. nov. 27. 10:21
 13/17 anonim ***** válasza:
49%
Ja, és azért is legyél ott a bejelentésnél, nehogy zavarba legyenek, mert nem tudják, hogy te tudod, hogy ők tudják :)
2013. nov. 27. 10:28
 14/17 A kérdező kommentje:
Utolsó ez jó! :) Ezen jót nevettem! :) Igen valóban nekem is ott kell lennem! :)
2013. nov. 27. 10:30
 15/17 anonim ***** válasza:
0%

Nem gondolom, hogy ebből probléma lenne. Pont elég nagyok, hogy megértsék, ez jó hír és együtt is tudjanak örülni veletek, ugyanakkor pont elég kicsik, hogy ne koloncként éljék meg, hogy lesz egy újszülött a családban, amiből nekik is ki kéne venni a részüket. Nem lázadó tinik még.

Örömhír ez mindenképpen, szóval úgy is közöljétek velük. Ha az ő életükben a kistesótól nem fog változni semmi, akkor nincs mitől félnetek! Anyuka mondhatja azt, hogy apa már nem szeret titeket és nem jön értetek, ha apa a megbeszélt időpontban igen is ott van és viszi őket. Mondhatja azt, hogy többé már nem olyan fontosak, nem kapnak majd ajándékot, ha igenis kapni fognak ugyanúgy, mint eddig. Mondhatja, hogy majd már nem mentek együtt sehova, ha igen is mentek majd. Annyi lesz a különbség, hogy te majd egy darabig nem tudsz velük a baba miatt mindenhova menni, avagy olyan programokat kell találnotok, ahova babakocsival is mehettek!

Ahogy a többiek is írták már be kell vonni őket a tervezgetésbe, de azért nem szabad azt éreztetni velük, hogy mostantól minden a baba körül fog forogni. Pl. igen is rá lehet kérdezni, hogy kisfiúnak, vagy kislánynak örülnének e jobban, illetve milyen nevet adnának neki, de ne legyen a névválasztás mindennapos, erőltetett téma!

Aztán ha vásárolni mész a picinek és éppen ott vannak, akkor megkérdezheted, hogy nincs-e kedvük veled tartani, esetleg választhatnának ők is valamit neki, de ne legyen erőltetett ez sem!

A lényeg az, hogy igyekezzetek bevonni őket, de azért ők is maradjanak reflektor fényben, de minden a babavárásról szóljon mostantól körülöttük, így biztosan nem jön fel bennük az az érzés, hogy ők már kevésbé fontosak! :)

Emellé egy sztori. Van egy ismerősöm, akinek most, 46 éves korában született a fiatal, második feleségétől kisbabája, miután az előző felesége lelépett egy másik fickóval. A jelenlegi felesége 32 éves és van egy 6 éves kisfia, a férfinak egy 14 éves fia és egy 17 éves lánya. Az összes gyerek örült a hírnek és mivel szépen rajzol a 17 éves leányzó, ezért összefogtak és a babaszobát pár nap alatt körbefestették mindenféle mese jelenetekkel mielőtt az öcsi megérkezett. A 17 éves lány rajzolt, a többiek kifestették. Az anyuka is hatalmas pocakkal, az apuka is és minden gyerek benne volt, szóval nem gondolom, hogy ekkora gyerekek ne jó dologként élnék ezt meg! :)

2013. nov. 27. 11:05
 16/17 anonim ***** válasza:
0%
Viselkedjetek továbbra is természetesen, ahogy eddig is tettétek. A gyerekek érezzk, hogy szeretitek őket és tényleg amennyire két fiút be lehet onni a babavárásba vonjátok be őket, ha van hozzá kedvük. Jó babavárást Neked!
2013. nov. 27. 11:08
 17/17 anonim ***** válasza:

Csak nyugodtan, jó a kapcsolat, a hír meg jó hír.

Voltam hasonló helyzetben, csak én pasiként, és mindkét "korábbi" gyerekem örült a harmadiknak, pedig volt ott még egy-két kacifánt....

2013. nov. 27. 17:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!