Hisztek benne, hogy amíg nincs szívhang nem szabad senkinek elmondani, hogy baba lesz?
én se mondom el legközelebb.
első babával elmondtam a teszt után a családban barátoknak az első uh -szivhang- után
második babával ugyanigy és jöhetett a magyarázkodás hogy mégsincs baba.
köv. nem mondom el a 14.- hétig.!
Azert szoktak megvarni a 12. hetet, mert akkor lecsokken a veteles kockazata. Kellemetlen erzes, amikor mindenkinek elmeseled a pozi teszt utan, aztan kb 6 hetesen, aztan a kovetkezo 4 hetben valami miatt elvetelsz, es mindenkinek el kell magyarazni mi tortent es konnyes szemmel valaszolni a kerdesre: Hogy vagytok, hallom jon a baba?
Es a masik oldalon is kellemetlen. Vendeglatasban dolgozom, gombolyodo pocakomra mindenki beszelgetni kezdett velem a sajat tapasztalatairol, gyerekeirol. Egy nap egy visszajaro vendeg hatalmas mosollyal jott es mondta, hogy a felesege terhes. Aztan 3 hetet kihagytam a munkabol szabadsag miatt, es elso nap mikor talalkoztunk kerdezte hogy vagyunk, milyen volt a szabi, stb. Valaszoltam, aradoztam arrol, hogy hogy rugdos a pici es hogy milyen jo erzes, aztan nagy vigyorral megkerdeztem, hogy hogy van a felesege, akkor mondta hogy 2 hete elvetelt. Nagyon kellemetlen erzes volt, kopni nyelni nem tudtam, es csak annyi jott ki belolem, hogy sajnalom.
Ennek semmi köze a babonához, egyszerűen csak fölösleges elmondani, mert utána kellemetlen helyzetbe kerülhetsz.
Amíg nincs szívhang, addig az "nem igazi" terhesség, ezért nem érdemes elmondanii. Az egyik babámmal én is így jártam, sajnos a szívhangig nem jutottunk el és áldom az eszem, hogy a páromon és a szüleimen kívül nem tudta senki!
Szóval ez nem babona, hanem józan ész kérdése.
Az első terhességemnél csak a párom és én tudtuk a 12. hétig, akkor mondtuk el a családnak.
A 2. terhességemet sem tudta senki, de ez rosszul is végződött. A műtét előtti nap tudták meg a szülők, hogy terhes voltam, elment a baba, és másnap megyek kaparásra.
Remélem hamarosan újra babás leszek, és akkor sem fogjuk senkinek elmondani a 12. hétig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!