Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ti mikor mondtátok el - vagy...

Ti mikor mondtátok el - vagy fogjátok elmondani - a családnak, barátoknak, hogy jön a baba? (hány hetesen, hónaposan)? A munkahelyen mikor kell szólni?

Figyelt kérdés
2013. jan. 5. 10:53
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
64%
A munkahelyen titkold, ameddig lehet. A többit, ahogy érzed.
2013. jan. 5. 10:58
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Az első babáról ketten tudtunk férjemmel, meg anyukám, sajnos 4 hetesen elment, második babánál világgá kürtöltük 6 hét után, 10ik héten elvesztettük őt is, most 4 hetes vagyok ismét, és a 20ik hétig senkinek sem mondjuk el, szüleimen kívül!
2013. jan. 5. 11:01
 3/12 A kérdező kommentje:
Kb. ha jól tudom- bár alkat függő olyan 4 hónapos korig lehet "eltitkolni"??A többieknek is csak a betöltött első trimeszter után szeretném majd elmondani, akkor már én is megnyugszom...csak kíváncsi voltam mások hogy csinálták.
2013. jan. 5. 11:02
 4/12 A kérdező kommentje:
2-es sajnálom, szorítok, hogy minden rendben legyen!!!
2013. jan. 5. 11:02
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Főnökömnek azonnal,mert másnaptól nem dolgozhattam,mindenki másnak a 12.hét után,a korábbi rossz tapasztalatok miatt.

A munkahelyen célszerű minél előbb elmondani,mert csak akkor vagy védett,ha a munkáltató tud a terhességről.

2013. jan. 5. 11:04
 6/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Azt jól tudom, hogy ha elmondom, munkaidőben a "munkáltató köteles" elengedni a szükséges vizsgálatokra?
2013. jan. 5. 11:06
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Hát, alkatfüggő, nekem 10 hetesen már látszódott, persze csak puffadás volt, de simán kinéztem 12 hetesnek!De vana kinek csak a 20ik hét után látszódik!Ha lengébben öltözöl talán ellehet titkolni :) Sajnos a 4ik hónapig még sosem jutottunk el, szóval csak találgatni tudok én is :)
2013. jan. 5. 11:07
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Fönökeimnek szinte mindjárt és ha hivatalosan jelented be akkor nem is rúghatnak ki szóval nem értem mièrt kéne eltitkolni...

A szüleimnek és a párom szüleinek a 12 héten mondtuk el és a többi ismerősnek, barátnak utána

2013. jan. 5. 11:09
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Igen, ha elmondod neki köteles elengedni, sőt azt az időt is ki kell fizetnie!Mondjuk rengeteg munkáltató nem tartja ezt be!Nekem a 6ik héten a dokim megírta az üzemorvoshoz a papírt h ne tegyenek 12 órába, mert volt már vetélésem, az üzemorvos meg ki akarta oktatni a nőgyógyászt, h ilyet csak 12 hét után írhat, aztán írt neki még egyet a doki, na akkor nagy immel ámmal megírta h csak 8 órát dolgozhatok, a munkahelyen nem tartotta be végig 12 óráztatni akartak, aztán meguntuk és kiírt a dokim táppénzre, nehogy baj legyen. Ennek ellenére is baj lett sajnos!A munkáltatók nagy rész igen nem korrekt a kismamákkal, sajnos!
2013. jan. 5. 11:10
 10/12 A kérdező kommentje:
Hú ezt nagyon rossz olvasni!Szörnyű!Én irodai munkát végzek - egyenlőre - remélem így is marad, 8 órában, délelőtt-délutánba nyúlik - szóval ez így nekem kíváló lenne. Azért érdeklődök ilyen buzgón, mert most szeretnénk elkezdeni próbálkozni, bízom a gyors sikerben, és szeretnék mindenről tájékozott lenni!Köszönöm szépen!
2013. jan. 5. 11:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!