Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tehetek, ha a férjem rám akarja íratni a házát válás előtt?
Az ajándékozáshoz/átíráshoz ketten kelletek, vagy is neked el kell fogadnod az ingatlant ahhoz, hogy a nevedre írathassa.
Ez azért fontos, hogy ne varrhassanak bárki nyakába pl. egy busás jelzáloggal terhelt ingatlant.
Ebből kiindulva, ha elfogadod elfogadod, ha nem nem. Nyilván nem vagy köteles!
Amíg házasok vagytok, addig a ház közös, kivéve, ha a férjednek már a házasság elött megvolt. De ebben az esetben is, amit a házasság alatt ráköltöttetek felújítás címénm vagy hiteltörltesztésként, az az érték felesben oszlik meg kettötök között.
Amennyiben a házat a házasság alatt vettétek, akkor lényegtelen, hogy kinek a nevén van, közös vagyon.
Amennyiben a férjednek külön vagyona lenne, akkor ha rádíratja (ami elég bonyolult, mert ilyen ugyanis nincs - vagy eladja neked, vagy neked ajándékozza), akkor attól kezdve közös, mert a házasság alatt történt.
Ezen csak nyerhetnék, de az a ház nem illet meg.
Akkor tényleg egyszerűbb, mint gondoltam, köszönöm.
Mi az oka? Mármint miért akar megszabadulni a háztól? Utána mik a tervei?
Az a cél csupán, hogy ne legyen a nevén, de megállapodásotok szerint nem Te rendelkezel majd vele? Nem tudom a kérdésedből kihámozni, hogy mi történik, így azt se tudom, hogy mit tehetsz.
/Terhelt ingatlan nyilván nem lehet, mert azon elidegenítési tilalom minden esetben van./
Hat ezen most ledobbentem, ezek szerint olyan feleseg is van aki nem akarja kisemmizni a ferjet, sot egyenesen tiltakozik ellene...
Kerdezo, nincs kedved veletlenul ismerkedni? :)
Nekem meg ugy tunik, h nem mult el ez. Te emeszted magad, o meg most is gondoskodni akar rolad.
Publikus, h miert valtok? Mit csinaltal? Megcsaltad?
Probaljatok megbeszelni, ha ugy van, ahogy gondolom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!