Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Feleségem nem hajlandó válni, hány év bizonyított különélés kell ahhoz, hogy simán lemenjen a válás? A vagyonmegosztás is problémás lesz mindenképp, mivel egyáltalán semmiben nem akar nekem engedni. Mit tehetek?
A valast es a vagyon megosztast kulon targyaljak, tehat Te igy is eltudod inditani a valopert, s ehhez nem kell a parod beleegyezese, hiszen majd megkapja az idezest.
Ha mododban all, akkor keress fel egy ugyvedet, Aki talan mar elis vallalja a pernek az elinditasat.
Minden hozzászólónak igaza van. ahány válás, ahány bíró, annyi variáció.
Saját tapasztalat.
De: válás, vagyonmegosztás elvileg két külön ügy lehet.
Pl. váltam és kértem a vagyonmegosztást külön perben.
Elváltam első tárgyaláson, (gyerektartás külön per, 1 tárgyalás) vagyonper 3 év volt :((
ha nincs közös megegyezés, lehet, hogy a bíró/nő össze akarja vonni a kettőt, holott lehet, hogy a vagyonmegosztásban más bíróság az illetékes (értékhatár miatt). remélem segítettem.
De miért nem adtad be a válást??? Már annak rég vége lenne, nem 1 db, hanem 2 db tárgyalás lesz és kész, ennyi a különbség. Tök mindegy, szerintem...
A vagyon miatt kéne pláne mielőbb elválni, mert addig közös a kereseted is, mindenre joggal tart igényt!!! Mielőbb válj el, az anyagiakban meg majd előbb-utóbb dönt a biró, aztán kész. Azzal mást nem tudsz kezdeni, de hát pont ezért kéne mielőbb beadni a kereseteket.
Nem értem, te most azért akarsz a férjeként éldegélni még pár évig, hogy 2 tárgyalás helyett 1 tárgyaláson mondják ki a válást? Botrányt azon az egyen is pont akkorát tud csinálni, mint kettőn. Viszont évekig amit keresel, fele az övé.
A tárgyalóterem helyett meg gyakorlatilag BÁRHOL tud botrányt csinálni (mint a példa mutatja). És szerintem a nyilt utcán ez kissé kinosabb, mint a tárgyalóteremben.
De hát te tudod...
Kedves Uram!
Ön tulajdonképpen mire vár 1,5 éve? valaki Maga helyett megoldja? esetleg sült galamb?
Alapvetés: nős férfi nem nagyon szokott lépni, szőnyeg alatt pp, majd csak megoldódik.
ps: le lehet pontozni, hogy ki és mi alapon azt nem tudhatom :((
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!