Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Ha nem fizet a gyereket se lássa?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha nem fizet a gyereket se lássa?

Figyelt kérdés
Nagyon nehéz helyzetbe vagyok, egyedül nevelem a gyermekemet, albérletbe lakunk. Az apa nem fizet gyerektartást, két hetente elviszi. Sokszor bántott, eljöttem a házunkból, de nem hajlandó semmiben segíteni, pedig csak a gyerektartásra lenne szükségem. Pénze az van, luxus körülmények között él. A végrehajtó nem vezetett eredményre, minden más nevén van. Eddig nem fordult meg a fejembe, de már ott tartok, hogy az utcán leszünk, vagy el kell mennem idős szüleimhez vidékre,akkor meg munkám nem lesz. Volt már valaki hasonló cipőben? Tudom hivatalosan nem tilthatom meg, hogy lássa, de egyszerűen nem tudom mit kellene tennem. Ha mégsem adom a gyereket láthatáskor, milyen következménye lehet? Vagy jelentsem fel? Mivel lehet még egy ember rávenni, hogy fizesse ki a gyereknek járó pénzt?
2014. márc. 13. 14:59
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
94%
Jelentsd fel.
2014. márc. 13. 15:04
 2/32 anonim ***** válasza:
94%
Mar nem azert de ha van penze es szemmel lathatoan foglalkozik a gyerekkel, akkor miert nem fizet? Szerintem itt valami van meg a hatterben.
2014. márc. 13. 15:05
 3/32 anonim ***** válasza:
84%

A gyerektartás az APA KÖTELEZETTSÉGE, ha nem fizet, akkor emiatt meg lehet büntetni. A bíróságohoz ekll fordulni, a kereset beadásától számított 6 hónapra visszamenöleg kötelezik a fizetésre. Amennyiben nem "tud" fizetni, az állam megelölegezi neki, de ahogy van valami jövedelme, levonják töle.

A láthatás az APA JOGA, ennek biztosítása az ANYA KÖTELESSÉGE! Ha nem engeded, akkor feljelenthet és emiatt pénzbüntetésre itélnek téged, méghozzá minden egyes alkalommal újra és újra emelkedö összegben. A harmadik-negyedik már böven eerheti a 100000 Ft-os nagyságrendet.

Ha rendszeresen akadályozod a láthatást a legrosszabb esetben elvehetik töled a gyereket és az apának adhatják.

2014. márc. 13. 15:08
 4/32 A kérdező kommentje:
Arra hivatkozva nem fizet, hogy amikor otthon voltam a gyerekkel 3 éves koráig, ő tartott el. Gyes kaptam, mindig dolgoztam.
2014. márc. 13. 15:11
 5/32 anonim ***** válasza:
96%

Sürgösen fordulj bírósághoz!

Az nem indok, hogy három évig eltartott (mégha nem is igaz), mert a gyereknek MOST kell enni, nem mondahatod neki, hogy apád 3 évig etetett, most ne legyél éhes!!!!

2014. márc. 13. 15:13
 6/32 A kérdező kommentje:
A bíróság tud tenni valamit, ha egyszer már megítélték a pénzt, és nem lehet behajtani? A tárgyaláson egyébként meg sem jelent, nem érdekelte.
2014. márc. 13. 15:19
 7/32 anonim ***** válasza:
34%
Rogzitsd a beszelgetest, es probalj meg belole minel tobbet "kihizzzno" miert nem fizet. Aztan menj a birosagra.
2014. márc. 13. 15:20
 8/32 A kérdező kommentje:
Nem fogják megelőlegezni a gyerektartást, mert van nagy értékű ingatlan a nevemen, amiben ő lakik. Ő birtokolja. Ezt mondták korábban. Nagyon elszúrtam az éltem ezzel, és most vergődöm egyedül mit tehetek. Félek mindentől.
2014. márc. 13. 15:24
 9/32 anonim ***** válasza:

Szerintem is egyértelmű, hogy feljelented!

De ezt közöld vele hátha mégis meg tudtok egyezni.

Linkelek egy oldalt érdemes elolvasni de azért egy részletet kiragadnék belőle, amit érdemes lenne elintézned:

[link]

" A gyermektartásdíj állam általi előlegezése

Amennyiben az arra kötelezett tartásdíjat nem fizet - meghatározott együttes törvényi feltételek teljesülése esetén - a jogosult a gyermektartásdíj állam általi előlegezését kérheti.

Az előlegezés feltételei:

1. a bíróság a tartásdíj fizetési kötelezettséget már megállapította,

2. a tartásdíj behajtása bármely okból átmenetileg lehetetlen, és

3. a gyermeket gondozó személy sem képes a gyermek részére tartást nyújtani.

A tartásdíj előlegezésére a kötelező iskoláskor végéig, de legfeljebb a nagykorúság eléréséig van mód. Nagykorú gyermek részére tartásdíj már nem előlegezhető (BH 2000/159.).

A gyermektartásdíj állam általi előlegezése tárgyában - kérelemre - a jogosult lakóhelye szerint illetékes gyámhivatal dönt.."

És ezt az állam szépen be fogja vasalni apukán, amint megjelenik a neve bármely számlán de akár ráterhelheti bármely tulajdonára.

Unokahúgomnál hasonló volt a helyzet az ő élettársának előző kapcsolatából vannak gyerekek. Miután a párja munka nélkül maradt az excsaládnak az állam fizette a gyerektartást de a feleség egy kissé értetlen volt és a végén már a behajtók csengettek náluk. Vittek volna mindent ha az unokahúgom nem tudta volna bizonyítani számlákkal és egyebekkel, hogy ott minden az ő tulajdona!

Persze lehet az apeh-hoz vagy a NAV-hoz is menni, hogy miből él ha nincs semmije, hol melózik, be van-e jelentve és mennyivel, és a rokonainak stb. miből van a tulajdona?

Ha ajándékba kapták akkor arról papír kell mert ajándékozás után is kell adót fizetni!

Ha nincs papír honnan van?

Tudod ebben az esetben a fizetés alól kibújás, vagyon rejtegetése sokféle szabályba, törvénybe beleütközik.

Szóval állj a sarkadra és el lehet ezt intézni.

Először is a gyámügyre mennék mert ott foglalkoznak az ilyen dolgokkal legjobb tudomásom szerint de tanáccsal mindenképp szolgálhatnak.

Egyébként meg ha albiban vagy és van albérleti szerződés akkor nyugodtan mehetsz a helyi önkormányzat szociális irodájába lakbér, rezsi támogatásért.

2014. márc. 13. 15:26
 10/32 A kérdező kommentje:
Nem fog a bíróságra elmenni, nem vesz át semmit, voltak már ügyei korábban, a rendőrök sem viszik be, jóban van velük.
2014. márc. 13. 15:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!