Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha a szüleim elválnak, és én még bő egy évig tanulok, mire számíthatok a lentiek közül?
Ha a tesód nappalin tanul, akkor még minden diákkedvezmény megilleti és a gyermektartás, ma már rokontartás néven apukád jövedelmének általában 20%-a.
Családi pótlék, azt hiszem, nem jár neki már, de adókedvezmény a szüleiteknek igen.
Nem teljesen értem pontosan a kérdést? Azt kérdezed, hogy elvált szülők gyerekeként mennyivel jár több állami támogatás?
1000Ft-tal több családi semmi más.
A családi pótlék tesód után már most sem jár.
Te utánad addig jár, amíg közoktatásban tanulsz és legfeljebb azon tanév végéig, amelyikben betöltöd a 20-at. Ha leérettségizel és ötöd-hatodéven sem tanulsz tovább, akkor tovább NEM jár. Egyetem alatt egyébként sem járna.
Ha apukádat gyerektartásra kötelezik, akkor amennyiben nem tanulsz tovább, akkor csak a 18. szülinapodig fizeti.
Ha továbbtanulnál, akkor fizetné (rokontartásnak átminősítve) egészen addig, amíg meg nem szerzed az első szakmádat!
De ezt ne úgy értsd, hogy végigpróbálsz vagy 5-öt és egyiket se fejezed be és addig végig fizet, mert nem.
Ha valamit elkezdenél, mondjuk egyetemet, akkor annak a végéig fizetné, feltéve, hogy annyi idő alatt végzed el, amennyi ki van szabva rá.
A 90 %-os utazási kedvezményt mégis honnan vetted?
4: De még az messze van!
Ha jövőre érettségizik, akkor még másfél évig jár, ha idén, akkor is fél évig.
8: Nem tudjuk, kinek a nevén vannak ezek. Nálunk minden családi vagyon az én nevemen van 8 éves korom óta.
De ez úgyis csak formaság, hiszen családi vagyonról van szó, minden mindenkié.
00.47-es, a ház biztosan a szülő(k) nevén van, hiszen jelzálogot kiskorú tulajdonára nem lehet tenni.
"Családi vagyon" jogilag nem létezik. Egy házasságban van közös vagyon, vagy lehet külön vagyon, de ezekhez csak akkor van köze az utódoknak, ha konkrétan ráíratják a nevükre pl ajándékozással, vagy ha megöröklik a szülők halála után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!