Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Milyen követelései lehetnek így a volt páromnak? Nem voltunk házasok. Én mennyi gyerektartásra számíthatok?
16 évig voltunk együtt és reméltem, hogy zökkenőmentesebben megy majd a szakítás, főleg, hogy ő talált magának mást, de nem jött össze. A szüleimnél laktunk, a rezsi ránk eső részét fizettük illetve beszálltunk a javítási munkák költségeibe, de ez az én fizetésemből ment, külön kasszán voltunk. Közös műszaki cikkünk nincs, bútorokat is csak a gyerekeknek vettünk, ezek közös pénzből lettek megvásárolva nagyjából fele-fele alapon. Egy "hitelünk" van, a szüleim vették fel és abból fizettük a kezdeti költségeket, amik a beköltözéshez kellettek (a fürdőszoba és a konyha felújítása, + szoba hozzáépítése), ezt felesben fizetem a szüleimmel.
A volt párom kitalálta, hogy nagyjából 2 millió Ft-ot kér, mert ennyit költött ránk és úgy számolt, hogy a hitelre általam befizetett összeg fele is jár neki.
A netto keresete havi 190000Ft körüli, 3 gyermekünk van. Ha jól tudom, ilyen esetben a fizetésének 50%át ítélhetik meg gyerektartásnak, de ő most vett a barátnőjével egy lakást és saját bevallása szerint havi 73000Ft a törlesztője havonta. Azt mondta, örülhetek, ha gyerekenként 5000Ft-ot kapok.
Az, hogy neki mennyi hiteltartozása van az senkit sem érdekel, először a gyerektartást fogják a számlájáról levonni és ha marad elég akkor a törlesztett ha nem akkor végrehajtóhoz kerül az ügy.
Ebben a keresetben bent van az családi adókedvezmény is?
Mert ha igen akkor azt ne számold, mert válás után azt ő nem tudja igényelni csak te. Gyerekenként 25-30 ezret szerintem megítélnek.
Miutan a hitel a szuleid neven van, ahhoz semmi koze, annak torlesztesebol nem kovetelhet, de a reszleteket fizetnie se kell.
Rosszul gondolja, mert valoban a tartasdij az elso, az pedig a netto jovedelem 50 szazaleka lesz.
Ha párodnak ilyen gondolatai vannak, akkor számolja ki azt is, hogy ingyen lakott (azaz bérleti díj nélkül) nálatok.
Ha ezt belekombinálja a számításaiba, akkor jobb, ha hallgat.
A gyerektartás összegének megállapításánál a kutyát sem érdekli, hogy mennyi az ő törlesztőrészlete.
Az viszont fontos kérdés, hogy jogilag ő e az apa.
Ne vicceljen, nem követelhet pénzt tőled. A közös életetekhez költött "rátok", az ő érdeke is volt, hogy normális, szép helyen lakjatok. Ez benne volt a pakliban, így járt. Jóhogynem munkadíjat követel, mert segített pl lerakni a járólapot a két kezével... Lényegében nem is fizetett ő semmit.
Majd ha ő akarja, megindíthatja ő a pert (élettársi vagyonközösség megosztása). De ne adj neki tippet, simán csak mondd meg, hogy ő nem tett tulajdonképpen ebbe bele semmit, a gyerekek holmijait pedig ne "kérje vissza", mert attól ők a közös gyerekeitek. Nem jár neki a a hitelre általad befizetett összeg fele. Miért járna? Nem voltatok házasok...
A gyerektartást majd a bíróság megítéli, ne kezdj el vele alkudozni ezen. Battyogj be szépen a bíróságra és kezd el intézni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!