Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Munkanélküli vagyok, mennyit kell vajon gyerektartásra fizetnem?
Már nem azért, de ha munkanélküli vagy és nincs bejelentett jövedelmed, hogy tudsz mégis havi 20ezret fizetni és pluszban még vásárolni is a gyereknek?
Nyilván feketén dolgozol. Az anyuka kérhet jövedelem vizsgálatot és környezettanulmányt. Hiába nincs hivatalos jövedelmed, ha az életszínvonalad nem ezt tükrözi
utolsó
Az életszínvonalam is ezt tükrözi, mivel ruhákat, és egyéb dolgokat nem igen veszek magamnak. Anyukámékkal lakok ( ott is fizetek rezsit ). Sajnos feketén dolgozom, mivel nem jelent be a munkaadóm, erről nem tehetek, de a fizetésem 80.000 ft. még négy órára sem jelent be...sajnálom nekem is élnem kell valamiből...
Próbáld vele megbeszélni,hogy sehogy sem tudsz többet adni,viszont ezzel ő csak rosszul járhat.
Egyébként én két gyerekre 36.000Ft-ot kapok.
Vigye jogi útra!
Havi 20 ezernél tuti kevesebbet ítél neki a bíróság, te csak jól jársz :)
Nem biztos, hogy jól jársz, ha bírósághoz fordul. Előbb volt egy ilyen kérdés, beírom a válaszomat.
"Egyik előző hozzászólót egészítenék ki annyival, hogy nem bebörtönzik, azért enyhébb ítéletek vannnak (próbára bocsátás, megrovás, stb), de igaza van, bűncselekmény. Tartás elmulasztása a neve. Én is voltam ebben a cipőben. Az állam megítéli, s ha nem fizet az apa/kötelezett, akkor az állam megelőlegezi, de fel is kell jelenteni az illetőt a rendőrségen, ami majd a bíróságon folytatódik."
Szóval mindenképp megítélik, hiszen az a gyereknek jár, ha te nem fizetsz, akkor az állam 3 évig fizetheti helyetted, de akkor tartás elmulasztása címén fogsz bíróság előtt vádlottként állni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!