Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tartósan munkanélküli apát is kötelezhet a bíróság tartásdíj fizetésére?
Pont most akartam kiírni egy hasonló kérdést. Hát megkaptam a választ. Az egyik különösen ütött, hogy az ember ne is szüljön ilyennek gyereket. A képembe lehetne vágni! :(
Gyesen vagyok a kisbabámmal (diploma után fél évvel lehettem pocakos, még nem volt meg a fél év munkaviszon a gyedhez), férjem közben elhagyta magát, nem dolgozott már hetek óta, nem érdekelte semmi, hazazavartam a szüleihez, mert már a babánk kárára ment volna a feszültség. Elválunk, de gondolom ezután sem akar majd dolgozni. Akkor miből fogunk megélni a babámmal? Jó, a szüleimnél élek, ők azért segítenek, ahogy tudnak, de pont az apjára nem számíthat majd? Inkább nem dolgozik majd, csak ne kelljen fizetni. Olyan skót, hogy nem igaz. :(
Természetesen igen. És a gyerektartás nem fizetése büntetőjogi kategória, kiskorú veszélyeztetése, amiért anya a rendőrséget is ráküldheti apára, akik bizony be is viszik az apát. Mivel a törvény szerint a gyerek ellátása megelőzi apa saját ellátását fontosságban, tehát ELŐBB a gyereknek kell enni adni, aztán magának, ha még van miből. Mivel apa nem halt eddig éhen, bár tartósan munkanélküli, ezért megé valamiből, viszont a gyereke megélhetésére nem d semmit.
Szóval fizetni KELL.
Utolsónak: no látod, pont ezért irták neked, hogy meg kéne válogatni, kinek szül az ember...
Igen.
ha nincs bevétele,akkor végrehajtják.
Ha nincs min végrehajtani és az anya bíróságra viszi az ügyet,akkor első körben felfüggesztetett ítéletet,második körben letöltendőt kap.
Téves a kérdés feltevés.
Nekem a fiam anyja nem fizet másfél éve tartásdíjat. Bíróság, végrehajtó, gyámhivatal, rendőrség ügyészség nem csinál semmit.
Ez így van jól a tróger nőkkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!