Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Munkanélküli vagyok, mennyit...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Munkanélküli vagyok, mennyit kell vajon gyerektartásra fizetnem?

Figyelt kérdés
Az exemmel hat éves fiunk van. Két éves volt mikor szétmentünk, de nem hivatalosan havi húszezer forintot fizetek azóta neki ( plussz még a tartozását is, amiért én vállaltam kezességet. A gyerek azokba a ruhákba jár amiket én veszek neki, játékokat is szoktam.) . Ő felhívott ma, hogy jogi útra vitte a tartásdíjat, szerinte több jár neki. ( nem mintha a gyerekre költené ) . mennyi lehet a tartásdíj összege,úgy hogy nem kapok munkanélküli segélyt, és nincs bejelentett jövedelmem? Köszönöm a válaszokat!
2011. aug. 12. 14:57
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Én nem mondtam azt, hogy nem akarok fizetni, csak azt, hogy ennél többet nem tudok. Arra voltam csak kíváncsi, hogy ítélhet-e többet a bíróság, vagy esetleg kevesebbet. Nyilván nem hagyom a fiam cserben...de ha mondjuk ötvenezret ítélne a bíróság, az elég nagy gondot okozna.
2011. aug. 13. 18:00
 12/17 anonim ***** válasza:
utolsó előtti vagyok. Remélem, azaz jó lenne, hogy amit adtál eddig, az le lenne papírozva. Vagy alá kellett volna iratni vele, vagy sárga csekken fealdni, mert az a gond,m ha nincs nyoma, és olyan a feleséged, akkor fél évre visszamenőleg is kérheti... De mivel nem vagy bejelentve, akkor szerintem a minimálbért veszik alapul, annak pedig a 20 %-abőven 20.000 Ft alatt van.
2011. aug. 14. 10:25
 13/17 A kérdező kommentje:

Megjött a papír a bíróságról, 8500 Ft-ot ítéltek meg...Hát gondolom volt visítás otthon...

Minden esetre nyilván ha úgy állok fogok kicsit többet adni, de ilyen hülye volt, biztos az anyja beszélte rá. Amúgy minden hónapban aláírattam vele egy papírt, hogy átvette a pénzt, úgyhogy visszamenőleg semmit nem kell fizetnem.

köszi mindenkinek

2011. aug. 14. 17:08
 14/17 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

1. A bíróság ilyen gyorsan nem ítél.

2. Meghallgatás nélkül nincs ítélet.

3. Hacsak nem nem jelentél meg, levél nélkül is tudnod kellett volna az ítéletet, hiszen azt a tárgyalás végén elmondja a bíró.

2011. aug. 14. 17:32
 15/17 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó!

1. Nem a bíróság, hanem az ügyvédi papíron volt, hogy ennél többet nem fognak megítélni a bíróságon neki

2. Honnan tudod, hogy mikor indult az ügy? ( csak annyit írtam, hogy mikor hívott fel )

3. Nem azért kérdeztem, hogy belém tudjanak kötni, hanem, hogy tudjam, hogy mire számíthatok. Hogy segítséget kérjek.

2011. aug. 15. 16:48
 16/17 anonim ***** válasza:

Mondtam én :)

Gratulálok az ügyhöz :)

2011. aug. 15. 16:54
 17/17 anonim ***** válasza:
Szerintem ne adj neki több pénzt, add oda a 8500 ft-ot, és kész. Ha nem elégedett meg 20000 ft, tudjon rá. Amit még szeretnél adni, költsd inkább közvetlenül a gyerekedre. Vidd el kirándulni, vedd meg neki amit szeretne/amire szüksége van. Vagy tedd félre, gyűjtögesd tankönyvre, füzetcsomagra, későbbi tanulmányaira, esetleg csinálj neki valami megtakarítási számlát.
2011. aug. 22. 22:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!