Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
3 éve házasodtunk meg. A lakást azt örököltem amiben lakunk. Egyedül vettem fel hitelt (4millió Ft CHF-ban) 2008-ban 12 évre, a lakásfelújításra és berendezésre. Sajnos nagyon megromlott a kapcsolatunk, elakarunk válni. Milyen követelései lehetnek?
Hogyan lehet a legegyszerűbben elválni?
A házasság előtt 1 évig laktunk édesanyámnál,ahol nem fizetett semmit,nem szált be a rezsibe sem.3 évig én fizettem a hitelt,meg a netet,telefont.A többit a feleségem.(villany,víz,közösköltség)Hogy tudnánk megoldani ezt a legköltséghatékonyabban?
Legegyszerűbben közös megegyezéssel tudtok válni. Ez esetben mindenben megegyeztek egymás között, a közös tulajdont felosztjátok, szóval köttök egy mindkettőtök által elfogadott egyezséget. Beadjátok a kérelmet, így 30.000,-Ft az illeték, más költség nincs.
Ha nem tudtok megegyezni, úgy első körben lemegy a válás, majd polgári perben a vagyonközösség megszüntetése.
Jaj, elment.:)
Ami lemaradt: feleségednek jár a házasság fennállása alatt keletkezett javak fele. Ez esetben az életközösség fennállása alatt visszafizetett hitel fele (az teljesen mindegy melyiktek keresetéből lett fizetve), és az ez idő alatt vásárolt egyéb javak (pl. autó, nyaraló, bármi egyéb) fele.
Azért, mert házasság alatt nincs "ÉN KERESTEM" meg "TE KERESTED". KÖZÖS keresetetek van jog szerint.
Az asszony se mondja, hogy az ő fizetéséből ment a rezsi, akkor te most fizess neki évekre visszamenőleg fél rezsit!
Szia!
A többiek jól írták, a befizetett hitel fele jár neki,de jobban jártok, ha megegyeztek, mert ezt így vagyonközösség ide vagy oda, én sem tartom igazságosnak. Ajánlj fel neki X összeget és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!