Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » 2008 jul. Házasodtunk. Aug....

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

2008 jul. Házasodtunk. Aug. Vettem egy zártkerti ingatlant a saját pénzemből. Válunk. Felajánlottam neki, hogy adjuk el és a kapott pénzt fele fele arányban. Erre ő e-mailben azt válaszolta, hogy egy prosti is többet keresett volna! Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Pereljem vissza?? Megérdemli???
2009. szept. 22. 09:02
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Mi a kérdés?

Mivel júliusban házasodtatok, neked augusztusban már nem volt külön pénzed jogilag, csak közös. Amit abból vettetek, az közös. Eladni, elfelezni a pénzt. De ezt a válóperes bíró is kimondhatja helyettetek, ha szeretnétek...

2009. szept. 22. 09:19
 2/14 anonim ***** válasza:
Sajnos már együtt voltatok amikor veted.De ugy tudom ha be tudod bizonyitani,hogy azt a pénzt örökölted vagy kaptad a szüleidtöl stb akkor elvileg megoldhato,hogy csak a tiéd maradjon.Beszélj egy ügyvéddel szerintem tud segíteni.kinek a nevén van az ingatlan?Ha csak a tiéden akkor szerintem nincs gond.
2009. szept. 22. 09:23
 3/14 anonim ***** válasza:
49%
Szerintem ha már el van adva a ház, és a volt párod megkapta a pénz felét, és az már az ő nevén van, jogilag nem lehet tenni semmit. Az akkor már az ő tulajdona hivatalosan, bárhogy is jutott hozzá.
2009. szept. 22. 09:27
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Kedves utolsó: a "felajánlottam, hogy adjuk el" nem hiszem, hogy már meg is történt.

Amúgy ha be tudod bizonyítani, hogy volt pénzed a házasságkötés előtt, (értékpapír, bankbetét) tehát nem nászajándékba kaptátok, akkor talán nincs gond. Beszélj ügyvéddel, de a felénél többet, hogyan akarhatna? Ezt nem értem...

2009. szept. 22. 09:37
 5/14 anonim ***** válasza:

Húúú egy év alatt már váltok is?!

Ha témyleg be tudod bizonyítani, hogy az a pénz csak és kizárólag a tiéd volt, na meg persze keresel egy jó ügyvédet, akkor nemhogy a fele, hanem semmi nem jár a férjednek.

2009. szept. 22. 09:51
 6/14 anonim ***** válasza:
09.37-esnek: ja, tényleg igazad van, én csak a "kapott pénzt fele-fele arányban"-t néztem. Mintha lemaradt volna a mondat második fele... na mindegy, ha még nincs eladva a ház, akkor viszont biztosan lehet bizonyítani, hogy kié volt a pénz.
2009. szept. 22. 09:54
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a kérdező férfi..
2009. szept. 22. 10:04
 8/14 anonim ***** válasza:

Ha te vettél 1 ingatlant a pénzedből és a te nevedre került csak és bizonyítani tudod,hogy a pénz megvolt már a házasságkötésetek előtt is, akkor köze sincs hozzá.Márpedig 1 hónap alatt(júl-aug.)nehéz x 100e Ft-ot összegyűjteni.Gondolom van a banktól havi számlarészletező...Azért egy ügyvédet nem árt megkérdezni...

Viszont ha így van és tiéd az ingatlan,ezek után 1 petákot sem adnék,ha így beszél velem...

2009. szept. 22. 10:05
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

A jó válasz a 09:37-esé! Bizony, házasság ide-oda, létezik különvagyon.

Nem biztos, hogy muszáj a felét felajánlani a házastársnak, attól függ, mi a vagyon eredete, bizonyítható-e, hogy a kérdező a különvagyonából vette. Ez esetben nem jár a másiknak semmi.

Ügyvéd voltam.

2009. szept. 22. 10:08
 10/14 anonim ***** válasza:
74%

Ja és szerencsétlen kérdező mivel bizonyítsa hogy saját pénzből vette? A magyar jog mindenre lehetőséget ad, felháborító!

Amúgy próbáld meg vele lekommunikálni, hogy azt te vetted és ne tartson rá igényt, hátha. Megoldható szerinted? vagy ennyire pénzéhes?

Én mondjuk ezért nem házasodok, esküvő után egy évvel ilyen viszonyban lenni szörnyű lehet.

27/N

2009. szept. 22. 10:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!