Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
2008. szeptember 10-én hivatalosan elváltam. A párom 2009. március 23-án válik. Most terhes vagyok,2009. április 29-re vagyok kiírva. A párom a nevére veheti a gyermeket vagy automatikusan az ex férjem nevére kerül?
Figyelt kérdés
Ha nem veheti fel a párom nevét, akkor az én nevemet igen? Házasságról még nem beszéltünk, de ha csak így tudjuk ki kerülni azt, hogy az volt férjem nevére kerüljön, akkor házasodunk.2008. dec. 1. 22:19
1/8 anonim válasza:
ha egy pár 300 napnál nem régebben vált el és a nő gyereket vár, akkor a babát automatikusan a volt férj nevére anyakönyvezik. És hiába házasodtok össze az új pároddal, akkor is a volt férjed vezetéknevét fogja kapni, majd a szülés után lehet elintézni, hogy az igazi apja vezetéknevét kapja.
3/8 anonim válasza:
Kivéve azt az esetet, ha az új apa apasági nyilatkozatot tesz, az exed pedig lemondót. Ekkor anyakönyvezhetik egyből az új párod nevére.
4/8 anonim válasza:
Mielőtt megszületik a baba és a baba apukája elvesz feleségül, ha addig hivatalosan el bir válni, akkor a vérszerinti apuka nevére irják a gyermeked. Ha ez nem sikerül, akkor sorry, de a volt férjed nevére kerül a gyerek, hiába a hivatalos apasági nyilatkozat.
Aztán sajnos Te járhatsz utána, hogy a kicsit az apukája nevére anyakönyvezzék. Sajnos ilyen ez a magyar törvény.
5/8 anonim válasza:
Utolsónak: nem így van. Tök mindegy, hogy összeházasodnak-e, nem az számít, hanem, hogy a baba születése előtti 300 nappal vált-e el, vagy nem. Ha több, mint 300 napja váltak el, akkor az igazi apa vezetéknevét kapja, ha nem, akkor az ex-férje vezetéknevét.
6/8 anonim válasza:
Sziasztok! Én ugyan abban a cipőben járok és megkérdeztem a bírónőt aki a válást intézte. 365 napnál nem régebbi házasság felbontása esetén a volt férj nevére kerül az új gyermek. a törvény ezt írja elő mivel anyakönyveztetni kell a gyermeket. Utána kérni kell egy bírósági gyermek lemondó pert aminél mind a 3 félnek egyszerre megkell jelennie. A volt férjnek a leendő apukának és persze az anyukának. Nyilatkozatot kell tenni mind a 3 félnek és egy tárgyalás alatt lefut a dolog. Csak sajna addig egy ki9csit mindenkinek kellemetlen. Remélem tudtam segíteni.
7/8 anonim válasza:
Én is úgy tudom, hogy átmenetileg a volt férj nevére fog kerülni a baba. Lásd Bochkor Gábor kislánya is először az Andrea volt férjének a navén volt.
8/8 anonim válasza:
A gyerek anyakönyvezésekor lehet nyilatkozni, hogy mi legyen a gyerek vezetékneve. Az addig rendben van, hogy a volt férj neve benne van a pakliban, de kaphatja csak az anya vezetéknevét, és az anya és a volt férj vezetéknevének kombinációját is. Az a baj, hogy senki sem tudja, hogy van lehetőség ilyen nyilatkozattételre. Van aki azt csinálja, hogy kislányt az anya nevére anyakönyveztet, kisfiút az apáéra. Szerintem hülyeség, de van ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!