Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Én 19 éves vagyok! A szüleim 15 éve külön élnek, még nem váltak el! Most viszont szeretnének! Hallottunk olyanról, hogy az önkormányzat automatikusan elválasztja őket, ha aláirást gyűjtünk! Igazolva azt, hogy 15 éve külön élnek! Lehetséges ez?
Mi ennek a menete? Mennyi aláirás kell hozzá?
U.I.:Én egyke vagyok, közös vagyon nincs!
Aláírás?! Ez biztos csak valami vicc...
Kitől akarsz aláírás gyűjteni, a szomszédoktól?
Nem értem, ha el akarnak válni akkor egyezzenek meg, adják be a válópert és kész.
Aláírások miatt senkit nem választanak el, főleg nem Önkormányzat. 19 éves létedre ennyit már tudhatnál. (és azt, hogy nem csak felkiáltójel van, hanem pont is.)
Van ilyen csak a menetét nem ismerem!Nem a válást intézik ezzel,hanem csak azt igazolják hogy 15 éve külön élnek.
Ha valaki nem tud segiteni inkább ne is irjon!
De tudunk segíteni: ilyen válás nincs.
Élhetnek 50 évig is külön, akkor is házastársak maradnak, ha nem akarnak elválni.
Ha meg válni akarnak akkor adják be a válópert.
Tudomásom szerint nem kell aláírásokat gyűjteni, sőt asszem 3 év igazolt különélés után automatikusan elválasztják őket.
Hangsúly az igazolton van, (ezt gondolhattad aláírás gyűjtésnek) azaz a bírónak valamire szüksége van (pl. tanu meghallgatás) ami alpján bizonyítottnak látja a aházasság végleges és visszavonhatatlan megromlását, de ennyi idő után valszeg elég mindkettőjüknek leírni hogy bizony 15 éve semmi közük egymáshoz és mindketten akarják.
de nem vagyok ügyvéd, úgyhogy ha komoly a dolog azért nézzenek utána :)
Ne keverjetek már össze dolgokat.
VÁLÁS csak a házastársak, vagy egyikük kérésére lehetséges. Nem kell hozzá igazolás különélésről (gyorsítja, ha régen különélnek), de kimondják azért is, mert az egyik kijelenti, hogy válni akar.
De nekik kell kérni.
Én se kezdhetek aláírásgyűjtést, hogy az utcában lakó néninek nem itt lakik a férje és különben is iszákos, válasszák már el tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!