Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Én 19 éves vagyok! A szüleim 15 éve külön élnek, még nem váltak el! Most viszont szeretnének! Hallottunk olyanról, hogy az önkormányzat automatikusan elválasztja őket, ha aláirást gyűjtünk! Igazolva azt, hogy 15 éve külön élnek! Lehetséges ez?
Figyelt kérdés
Mi ennek a menete? Mennyi aláirás kell hozzá?
U.I.:Én egyke vagyok, közös vagyon nincs!
2009. máj. 19. 13:22
11/13 anonim válasza:
14:48 vagyok újra. előttem szólónak igaza van, önkorm nem csinál ilyet, csak bíróság. valamelyik félnek be kell adnia a válókeresetet (10 E körül van), a másik meg azt mondja oké, ő is így gondolta. ha megvan az igazolt különélés nem kérdeznek semmit... szerintem
12/13 anonim válasza:
Kedves Kérdező!
Az előttem szólóknak igaza van: nincs ilyen válás. Viszont létezik egy gyorsított eljárás törvényesen is: ha a felek már több,mint 3 éve külön élnek, akkor egyszerűbb és gyorsabb eljárással választják el őket (a bíróság), azaz egy tárgyalás alatt lemehet az egész, pláne, ha közös kiskorú gyermek sincs, és ha még meg is tudnak egyezni mindenben, akkor különösen ripsz-ropsz megy az egész, egy tárgyalással.
Ezt a megoldást javaslom. 12.000 Ft az illeték, kell hozzá egy (lehetőleg közös) kérelem, házassági anyakönyvi kivonat másolata 3 pl-ban és ha van kiskorú gyerek, akkor az ő születési anyakönyvi kivonatának másolata (szintén 3 pl-ban).
13/13 A kérdező kommentje:
Nem én intézem csak érdeklődök!
2009. máj. 20. 08:33
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!