Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A tartásdíj meddig igényelhető vissza?
Ugyanis tavaly februárban elváltunk a feleségemmel és megegyeztünk,hogy 20 ezer Ft-ot fizetek havonta.Viszont peren kívül megállapodtunk,hogy 3 hónapig nem fizetek,vagyis február,március,április,ugyanis eladta a kerekeket a kocsi alól.Most egy év eltelte után ő úgy döntött,hogy mégis kellene neki az 3havi pénz. Kérdésem,hogy ezt megteheti,így egy év után? Valamint tavaly júliusban nem tudtam még pénzt küldeni,munkahelyváltás miatt.Eddig nem szólt,hogy követelné,csak most a napokban.Egyébként mindig lett utalva a pénz.Csak az az első 3 hónap maradt ki,az is azért,mert megegyeztünk,csakhogy most követeli és a júliusi hónap,ezeken kívül minden hónapban küldtem a pénzt.
Köszönöm!
A gyerektartást attól kezdve vagy köteles fizetni, amikortól határozatba lett foglalva.
Ha nem fizetsz, akkor maximum 6 hónapra visszamenöleg lehet igényelni a lemaradás rendezését.
A te esetedben sem erkölcsi, sem jogi kötelesettséged sincs.
Tehát akkor semmi esetre sem csinál semmit a bíróság,ha beadja a visszaigénylést,így van?
Egyébként bosszúból csinálná,mert a házasságunk alatt aláhamisította a nevem kölcsönfelvételné és most pattant ez ki,h ide az én címemre küldette a csekket és én utána jártam,olyannyira,h bevallotta,h ő tette és tőle vonják a pénzt.
Na mégegyszer. Ha tavaly februárban válthatók el, akkor kellett hogy legyen egy ítélet a tartasdijrol. Amennyiben van ilyen,a kkor o nem visszamenőlegesen kéri a tartasdijat, hanem az elmaradását követeli rajtad,a mikor nem fizettél - ez negy honap.
Visszamenőleg akkor követelnė, ha nem lenne még ítélet a tartasdijrol. Ha pl ma beadna a kérelmet, hogy o tartasdijat ker a nála elhelyezett gyerekek utan, akkor hat hónapra visszamenőleg igenyelhetné a beadás napjától.
Értem! Köszönöm szépen!
Az viszont mennyire igaz,vagyis ti tapasztaltatok már olyat,hogy aki hat hónapig egyfolytában fizeti a tartást ,elmaradás nélkül,ahhoz nem szól a bíró?! A volt sógornőm így járt. Az apa fizetett ,majd nehézségek miatt nem bírt küldeni pénzt és az anya jelentette,de a bíró nem szólt ,mert látta,hogy az apa hat hónapig egyfolytában fizetett.Náluk is szintén meg volt határozva,hogy mennyit kell fizetnie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!