Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mi adhat alapot tartásdíj...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi adhat alapot tartásdíj csökkentésre?

Figyelt kérdés

Jövedelmem alapján megítéltek 2 gyermekem után fix összegű tartásdíjat melynek összege: 2 X 80 e ft. Az akkori jövedelmem 500 e ft volt. Ezt fizetem a mai napig.

A cég ahol dolgoztam átalakult, engem áttettek egy másik helyre, másik beosztásba ahol a fizetésem "csak" 380 e ft.

A kérdésem ez alapot adhat egy kisebb mértékű tartásdíj csökkentésre?

Továbbá érdekelne engem, hogy amennyiben 3.gyermekem fog születni hamarosan, ez mit befolyásol majd? 3.gyermekem ez év szeptemberében fog születni!

2014. febr. 13. 10:47
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

1. Ha a jövedelmed jelentösen csökkent, akkor lehet kérni a gyerektartás összegének csökkentését, amennyiben indokolt.

2. A gyeretartás mértéke a nettó jövedelem 20%-a gyerekenként, de összesen maximálisan 50% lehet. Ha megszületik a 3. gyerek, akkor neki is "jár" egy rész, azaz attól kezdve gyerekenként 16,6% a gyerektartás. (Ez, amennyiben a 380 nettot jelent, gyerekenként 63 ezer Ft lenne)

3. A még meg nem született gyereket nem veszik figyelembe, ezért célszerü csak a születése után kérni a csökkentést. Ugyanis - hacsak nincs valami egész kirívó változás- , két éven belül nem változtatnak újra.

4. Ha meg lehet beszélni a gyerekek anyjával, akkor egyszerübb csak a megállapodást határozatba foglaltatni.

2014. febr. 13. 11:06
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

A harmadik gyermek sem veled él? Ő utána is kell fizetned?

A nettó jövedelem 20%át szokták megítélni de maximum 50%, Ha 8 gyereked lenne akkor csak 50%ot vonnának! Tehát mivel csökkent a jövedelmed, kérheted a gyermektartásdíj csökkentését!

2014. febr. 13. 12:28
 3/8 anonim ***** válasza:
a jövedelemcsökkenést most figyelembe is veszi a bíróság, de a 2 hónapos magzatot még nem ugyanis azzal még bármi történhet 7 hónap alatt (bár ne történjen!!!) Esetleg várjatok kb júliusig és akkor adjátok be a csökkentést, ha a 3. gyerekedet mindenképpen indokként szeretnéd felhasználni,. De önmagában a jövedelemcsökkentés megállja a helyét a gyt csökkentésére. De ezt már sokszor megkérdezted itt nem?
2014. febr. 13. 12:32
 4/8 A kérdező kommentje:

"A 3. gyermek sem veled él?" Ezt nem igazán tudom értelmezni, ugyanis mint írtam, hamarosan megszületik a 3.gyermekem. Velem fog élni!

Első kérdésem volt, köszönöm a válaszokat!

2014. febr. 13. 12:47
 5/8 anonim ***** válasza:
Mert ha a harmadik gyermeked sem veled él,hanem az édesanyánál és utána is kell fizetned akkor 50%ot vonnak! Ha Ő az új kapcsolatodból születik akkor az nyilván más helyzet, rá nem kell fizetned, csak a másik két gyermek részére kell fizetned.
2014. febr. 13. 12:56
 6/8 anonim ***** válasza:
67%

12:56-os: "Mert ha a harmadik gyermeked sem veled él,hanem az édesanyánál és utána is kell fizetned akkor 50%ot vonnak! Ha Ő az új kapcsolatodból születik akkor az nyilván más helyzet, rá nem kell fizetned, csak a másik két gyermek részére kell fizetned."

EZ, amit írtál, az hülyeség!!! TEljesen mindegy, hogy a 3. gyerek egy háztartásban él az apával vagy külön, ugyanolyan mértékü tartásra jogosult. A tartásdij megállapításánál az apa ÖSSZES gyerekét figyelembe veszik és a maximási 50%-ot az összes gyerek közt egyenlö mértékben osztják el.

2014. febr. 13. 14:25
 7/8 anonim ***** válasza:
Nálunk is hasonló a szitu,és a bíróság nem vette figyelembe,hogy hány gyermek velem egy háztartásban és hány után kell gyermektartásdíjat fizetnem!
2014. febr. 13. 14:49
 8/8 anonim ***** válasza:
33%
Ilyen fizetés mellett nincs szükség csökkentésre, hiszen a maradék is bőven elég. Nem hiszem, hogy megítélnék, nincs rá ok.
2014. febr. 13. 17:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!