Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mire lehet számítani az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mire lehet számítani az alábbi esetben tartásdíj csökkentési perben?

Figyelt kérdés

2 gyermekem után jelenleg fizetek fix összegű tartásdíjat. Bíróság ítélete szerint havi 60-60 e Ft-ot. Ezt magam ajánlottam fel a bíróság előtt, magas keresetemre hivatkozva. A bíróság ezt jóváhagyta, így ítéletbe rögzítette.

Az ítélet óta nem telt el még 2 év, csökkenteni szeretném az összeget, mert munkanélküli lettem, továbbá márciusban születik meg a 3. gyermekem jelenlegi feleségemtől.

Mire számíthatok? Nem szeretnék 2 gyermekemnek 10-10 e Ft-ot fizetni, arra gondoltam szintén felajánlanék a bíróság előtt egy elfogadható összeget (30-30 e Ft), de a 120 e Ft-ot már nem tudom fizetni.

2014. jan. 30. 09:58
 1/9 anonim ***** válasza:
92%

Mivel megváltoztak a körülmények, és egy harmadik gyermeked is lesz, akiről gondoskodnod kell, szerintem meg fogják ítélni a csökkentést.

A 30-30 ezer forint nem kevés. Bár azt nem tudom, hogy nem-e kérdeznek rá, hogy a munkanélküliből hogy fogsz tudni ennyit kifizetni.

2014. jan. 30. 10:02
 2/9 anonim ***** válasza:
91%

nagyon valószínű, hogy az igazolt tények ismeretében a bíróság csökkenteni fogja az eddig fizetett díj mértékét.

Ha Te úgy ítéled meg, hogy a csökkentett összegnél többet is tudsz, (akarsz) fizetni... (de, ha nincs munkád, jövedelmed miből???) ...akkor felajánlhatod a bíróság előtt a magasabb összeget. (de, akkor azt fizetned kell!)

a Törvény szerint, az igazolt jövedelmed 50% lehet levonni gyermektartás címén és ezt az összeget KELL! elosztani a gyermekek számával, hogy mindegyikre azonos összeg jusson!

2014. jan. 30. 10:06
 3/9 A kérdező kommentje:
Már most is családi segítséggel fizetem ki a 120 e Ft-ot! A 60 e Ft-ot szintén családi segítséggel fizetném ki!
2014. jan. 30. 10:07
 4/9 A kérdező kommentje:

"Törvény szerint, az igazolt jövedelmed 50 % lehet levonni gyermektartás címén"

Nekem jelenleg nincs igazolt jövedelmem. Ez esetben minek veszik az 50 %-át?

Akkor célszerű elfogadnom a bíróság által javasolt minimális összeget, és magam fizethetek többet is ha tudok?

2014. jan. 30. 10:09
 5/9 anonim ***** válasza:
97%
Így van. Hagyd hogy a bíróság kiszabja a kötelező minimumot, amit megállapít a jövedelmed alapján. És te mellette annyit és akkor adsz még pluszba a gyerekeidnek, amennyit szeretnél, vagy tudsz vagy akarsz. Ne ajánld fel megint a 30-30 ezret, mert ha tartós lesz a mostani állapotod =(sosem lehet tudni), akkor is fizetned kellene a felajánlott összeget.
2014. jan. 30. 10:29
 6/9 anonim ***** válasza:
4%
Vagy inkább nőni fog az adósságod, amit majd behajtanak rajtad. Ha te tudtál vállalni 3. gyereket, nem hiszem, hogy azt elhiszik, hogy az 1. 2-t meg már nem tudod eltartani. Szerintem legfeljebb 40-re vihetik le, hiszen nem lehet minden egyes munkahelyváltáskor újrabírálni, és attól függetlenül a gyerekeknek élni kell, még a megélhetésed rovására is. Pláne, hogy valamire még 3.gyereket is vállaltatok, alig gyanús az ügy. Nem h.lyék ülnek ám a bírói székekben!
2014. jan. 30. 16:29
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Utolsó olvasd el jobban a válaszokat, semmi esetre sem szeretném 10-10 ezerrel letudni gyermekeimet! Mint írtam minden tőlem telhetőt megfogok tenni hogy visszaálljon a régi ütem! De jelenleg nem megy! Azt pedig nem hiszem hogy bárkinek is magyaráznom kell, hogy miért születik 3. Gyermekem!
2014. jan. 30. 17:54
 8/9 anonim ***** válasza:
Csak 2 év után lehet új keresetett benyujtani és csak úgy a felére nem csökkenhet.
2014. jan. 30. 20:25
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Igen alapesetben 2 éven belül lehet felülvizsgáltatni a döntést, de ha lényeges körülmény változás állt be valamelyik fél életében akkor 2 éven belül is lehet!
2014. jan. 31. 09:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!