Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mire lehet számítani az alábbi esetben tartásdíj csökkentési perben?
2 gyermekem után jelenleg fizetek fix összegű tartásdíjat. Bíróság ítélete szerint havi 60-60 e Ft-ot. Ezt magam ajánlottam fel a bíróság előtt, magas keresetemre hivatkozva. A bíróság ezt jóváhagyta, így ítéletbe rögzítette.
Az ítélet óta nem telt el még 2 év, csökkenteni szeretném az összeget, mert munkanélküli lettem, továbbá márciusban születik meg a 3. gyermekem jelenlegi feleségemtől.
Mire számíthatok? Nem szeretnék 2 gyermekemnek 10-10 e Ft-ot fizetni, arra gondoltam szintén felajánlanék a bíróság előtt egy elfogadható összeget (30-30 e Ft), de a 120 e Ft-ot már nem tudom fizetni.
Mivel megváltoztak a körülmények, és egy harmadik gyermeked is lesz, akiről gondoskodnod kell, szerintem meg fogják ítélni a csökkentést.
A 30-30 ezer forint nem kevés. Bár azt nem tudom, hogy nem-e kérdeznek rá, hogy a munkanélküliből hogy fogsz tudni ennyit kifizetni.
nagyon valószínű, hogy az igazolt tények ismeretében a bíróság csökkenteni fogja az eddig fizetett díj mértékét.
Ha Te úgy ítéled meg, hogy a csökkentett összegnél többet is tudsz, (akarsz) fizetni... (de, ha nincs munkád, jövedelmed miből???) ...akkor felajánlhatod a bíróság előtt a magasabb összeget. (de, akkor azt fizetned kell!)
a Törvény szerint, az igazolt jövedelmed 50% lehet levonni gyermektartás címén és ezt az összeget KELL! elosztani a gyermekek számával, hogy mindegyikre azonos összeg jusson!
"Törvény szerint, az igazolt jövedelmed 50 % lehet levonni gyermektartás címén"
Nekem jelenleg nincs igazolt jövedelmem. Ez esetben minek veszik az 50 %-át?
Akkor célszerű elfogadnom a bíróság által javasolt minimális összeget, és magam fizethetek többet is ha tudok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!