Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Százalékban meghatározott...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Százalékban meghatározott tartásdíj fizetésemet lehet-e fix összegre korrigálni? Fizetésem a duplájára nőtt és 100ezer tartásdíjat két gyermekre soknak tartok.

Figyelt kérdés

90ezer körüli fizetésem alapján 4éve, két gyermekem után 40%-ot határoztak meg.

Most 180-200felett keresek és aránytalanul soknak tartom így a levonást.Hitelem és kiadásaim is vannak és igy azokra a maradék 100-ból nehezen jut.

2014. febr. 2. 18:48
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
93%
Kérdező, újra, egyszerű, el kell menni egy ügyvédhez, megírni a beadványt, és beadni a bíróságra. Ennyi.Ha első körben elutasítják, akkor érdemes megfellebbezni...
2014. febr. 3. 10:18
 22/40 anonim ***** válasza:
93%
#17, szerintem a világon semmi baja sincs a Kérdezőnek a gyerekeivel, csak szeretné kialakítani és élni a saját életét is a válás után... esetleg párkapcsolat, ilyesmi...
2014. febr. 3. 10:29
 23/40 anonim ***** válasza:

#22: 17-től. Tudom. Volt benne részem, de valahogy nem erre kerestem a megoldást.

Szerintem jól jártam, ha szegény is vagyok.

2014. febr. 3. 10:49
 24/40 anonim ***** válasza:
46%

Igen, ez az életkörülmények romlásához vezet, drasztikus romlásához, hiszen amit kialakítasz, fent is kell tartani. Hiteleket veszel fel, autót vásárolsz, megnő a rezsid, mert nagyobb házba költöztél. Ezek több pénzt igényelnek, fent kell tartani. Jön egy ilyen pénzéhes szuka, aki csak követelőzik és ennek a gyerekhez semmi köze!

Aki a gyerekéért teszi, az azzal a kéréssel jönne, hogy "arra gondoltam, kéne a gyereknek egy számítógép, kérlek segíts benne" vagy a gyereknek kéne a focihoz egy jó cipő, vagy új íróasztal, tanszerek, bármi.

Ez tényleg a gyerekért van, de a közel 90 000-es levonás két gyerekre már rohadtul nem értük történik.

Nem tudja fizetni a hitelt, elviszik a házát. Nincs háza, nem tud munkába járni, elveszíti, és huss, nemhogy 90 000 nem lesz a gyt, a segélyből fogják vonni.

2014. febr. 3. 13:48
 25/40 anonim ***** válasza:
71%
szánalmasak vagytok :D a férjem (aki amúgy pasi párti) halálosan fel van háborodva ezeken a nőgyűlölő, gyerekgyűlölő felhangokon.
2014. febr. 3. 18:45
 26/40 anonim ***** válasza:
68%

Igenis tudomásul kell venni, hogy egy gyerek megcsinálása az nagy felelősség (anyagi is), és nem lehet visszataszigálni az anyukába (vagy a petesejtbe), ha az anyját megutáltuk, és új párt választunk. Az, hogy elváltak nem a gyerek hibája, nem lehet az ő életkörülményeit, lehetőségeit csökkenteni azért, mert apu/anyu új életet akar kezdeni. Ha bármelyiknek nő a fizetése, akkor az éppúgy élveznie kell a gyereknek.

(35F)

2014. febr. 3. 18:47
 27/40 anonim ***** válasza:
67%

Egyébként, ha már itt tartunk... elég kirívó esetek kivételével nem igen választható el az, hogy anyucinak vagy a gyereknek lett-e jobb az életszínvonala egy emelt tartásdíjtól.

Pl. ha a anyuci a tartásdíj miatt nem a legolcsóbb párizsit veszi meg, hanem mondjuk gépsonkát, abból nyilván mindketten enni fognak... akkor most kire költötték a pénzt?

Vagy ha vesznek egy JÓ tévét (hd, nagy képernyő), akkor az most anyucira ment el, vagy a gyerekre? nyilván mindketten élvezni fogják az előnyeit, pláne, ha a gyerek mondjuk szeret videójátékozni.

Vagy egy mosogatógép megvétele? ha pl. a gyereknek nem kell sokat bajlódnia a mosogatással, csak simán bepakol... pedig első hallásra ez is csak anyuci életszínvonalának javulása...

Szóval aki azon siránkozik, hogy a tartásdíjat anyuci nem csak és kizárólag a gyerekre költi... hacsak nem saját kondibérletre, fodrászra, ruhákra költi, a gyerek életszínvonalát növeli vele... ezt tudomásul kell venni.

2014. febr. 3. 18:55
 28/40 anonim ***** válasza:
34%

"Pl. ha a anyuci a tartásdíj miatt nem a legolcsóbb párizsit veszi meg, hanem mondjuk gépsonkát, abból nyilván mindketten enni fognak... akkor most kire költötték a pénzt? "

Konkretan apam jutott eszembe rolad. Anno, amikor elvaltak, a birosag 2000 forint tartasdijat itelt meg ram es a testveremre. Majd' 40 vagyok, mondhatod, hogy sok penz volt az akkoriban. Mihez kepest. A hugomnak egeszsegugyi okbol fogamzasgatlot kellett szednie 13 eves koratol, a harom havi adag 3000 forint volt akkor. Tehat a tartasdij ot illeto resze fedezte mondjuk a havi gyogyszert. Meg nem evett, nem furdott, nem hasznalt villanyt, nem oltozott fel, stb, de mar elment az apank alltal ra szant penz. Draga jo edesapam kitalalta, hogy szerencsetlen gyereknek nincs mit enni - ez voltam en, aki artatlanul megvalaszoltam a "mit ettel vacsorara" kerdest" kenyeret mustarral (mit mondjak, azota is imadom, sot, rohej, de a gyerekem is)- hat bevasarolt. Vett banant, ananaszt, teliszalamit, fustoltkolbaszt, paradicsomot es paprikat a tel kozepen. Gondolja az ember, milyen kedves tole, gondol a gyerekekre. Kar, hogy ezek kozul semmit nem szeretett egyikuk se. A finnyas kolkok nem ettek se a banant, se a teliszalamit. Anyank nem akarta kidobni -hiszen az pazarlas- hat megette, a paprikat es a paradicsomot pedig megcsinalta rizses lecsonak, mert csak ugy voltunk hajlandok megenni. Apank tajtekzott, amikor megtudta, hogy "az a szuka felzabalta eloletek".

Tudod, az eletszinvonalra visszaterve: nem kotelezo hitelt felvenni, nem kotelezo evente -felevente?- lecserelni a mobilt a kovetkezo iPhonra, ellenben ha mar megcsinalta azt a gyereket -plane itt kettot is- akkor bizony kuyta kotelessege gondoskodni rol. Akkor is, ha o szaraz kenyeren el. persze az ilyen hoborgo apukak altalaban magasrol tesznek a gyerekre, marhara nem erdekli oket, hogy mi van veluk. Inkabb nekem egy vadiuj Mercedes, mint a gyereknek egy minosegi cipo, ki nem xarja le, majd vesz neki az anyja. Mert az ugye nem szamit, hogy aki a gyereket neveli nem jut elorebb, csak az, ha a szerencsetlen tartasra kotelezettnek nem marad tobb penze az extrakra.

2014. febr. 3. 19:21
 29/40 anonim ***** válasza:
53%
Nagyon abba az irányba megy el a dolog, hogy a gyt a szeretet jele...
2014. febr. 3. 19:46
 30/40 anonim ***** válasza:
10%
Nem, nem a szeretet jele, de az sem az, ha a kulonelo szulo azon ugykodik, hogy minel kevesebbet kelljen fizetni.....
2014. febr. 3. 19:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!