Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az anya arra költi az általam fizetett tartásdíjat hogy ellenem kamu pereket indít. Mi lenne ha nem fizetnék? A gyerek elmúlt már 18 éves.
A pereket persze sorra elveszíti, de nekem idő és költség, illetve megaláztatás mert összevissza hazudozik, a bíróság pedig nem foglalkozik a azzal, hogy megtéveszti őket.
Sajnos válás óta csak az én kicsinálásom lett az életcélja, mindent elkövet amit csak tud, feljelentget kitalált hazugságokkal, és a gyerekeket is keményen ellenem neveli. Teljesen paranoid, sokszor skizofrén dolgokat művel.
Arra gondoltam, hogy mivel a gyerek elmúlt 1 egy ideig nem fizetném a tartásdíjat, mert akkor nem lesz miből finanszíroznia a pereket.
Természetesen az összeget letétbe helyezném valahol, hogy a szándékomat igazoljam.
Amúgy a gyerekkel jó a kapcsolatom, meg is akartam vele beszélni, de kitért előle, látszik hogy félelemben tartja az anyja.
Gondolom a gyerek beperelhet rokontartás elmulasztása miatt, amibe szerintem az anyja bele is fogja rángatni, mivel valójában ő fogja intézni.
De mit tehetek, hogy ne legyen bajom, de az anyától megvonjam a pénzforrást?
18 éves elmúlt a "gyerek", gyerektartás nincs többé, rokontartás van.
Azt pedig egyszerűen utald vagy add a gyereknek oszt' jónapot. Ő már csak nem fogja odaadni az anyjának, hogy pereljen belőle...
Nem tudod bizonyítani, hogy a te általad adott összeget költi bíróságra.ha megítélték a tartási díjat, fizetned kell.
Egy 18 éves "gyereknek" már tisztában kellene lennie a helyzettel. Nem óvodás, akit el lehet még szavakkal butítani, félelemben tartani.
Válaszolj viszontperrel és kérd a gyermektartás megszüntetését és kérd a rokontartás megállapítását a gyermeked részére (gyermeked számlájára)
Nappalin tanul a gyermeked?
GYT addig jár, amíg a gyereket nevelik, és eltartják. Amint a saját lábára áll, tehát nem tanul, hanem dolgozik, rosszabb esetben munkanélküli, onnantól nem jár az anya felé a GYT.
Én most vagyok 24, és mivel tanulok, a GYT hivatalosan jár anyának, ahogy a 20 éves húgom után is, szóval van alapom a fentiekre.
A támogatásos dologról sajnos nem tudok nyilatkozni. Mármint a rokonos dologról, ebben nem vagyok otthon.
Ebben tartásdíjról (GYT) szól a törvény, csak lejjebb kell tekerni. A gyereket, amíg magát nem tudja ellátni, még egyetemi évei alatt is megilleti a GYT, amit a nevelő szülő kap, és a gyerekre fordít.
Szóval akkor jól tudtam, és nálunk is ezét van így...
De a törvényben úgy van, hogy "megilleti".
ez pedig nem egyértelmű. A bírósági végzésben megállapították a gyerektartást, de nem a rokontartást.
Ha én nem fizetek az anyának gyerektartást, de hajlandó vagyok a gyerekkel megállapodni rokontartás fizetéséről, (a gyerekkel meg tudnék állapodni, de az anyjával kizárt emberi hangon kommunikálni), akkor beperelhet az anyja?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!